Zanimljivosti
DAN DAROVITIH UČENIKA
Od programiranja i pokusa do bubnjanja
objavljeno: 23. ožujka 2017.

U OŠ Vijenac učenici su bili u prilici postati učitelji engleskog jezika na jedan dan, programirali su robote mBotove, sudjelovali u igrokazu iz njemačkog jezika, igrali kvizove, svirali na različitim glazbenim instrumentima, demonstrirali pružanje prve pomoći… Pedagoginja je održala radionicu kreativnog stvaranja, a knjižničari su s učenicima pisali pjesme i objavili ih u obliku e-knjige. Među brojnim se aktivnostima našlo i sportskih, poput pokaznih treninga košarke i gimnastičkih vježbi.

– Ove smo godine u svim predmetnim područjima pokušali pokazati što naši vrlo uspješni učenici znaju i mogu. Uglavnom su učenici ti koji vode aktivnosti, a u obilježavanje ovoga dana uključili su se svi učenici od prvog do osmog razreda, kao i svi učitelji škole – ističe ravnateljica OŠ Vijenac prof. Vesna Vrbošić.

U OŠ Retfala organiziran je Znanstveni sajam, u okviru kojeg su održane brojne radionice, koje su zajedno s učenicima sedmih i osmih razreda pripremile učiteljice matematike, fizike, biologije i kemije. Riječ je o učenicima polaznicima dodatne nastave iz tih predmeta, koji su ih ostalim učenicima škole pokušali približiti tako što su izvodili pokuse, demonstrirali spajanje strujnog kruga, izrađivali lava lampe i kartonske kutije u tehnici origamija… Na Znanstvenom sajmu, kao nekadašnji učenici škole, bili su i župan Vladimir Šišljagić te dogradonačelnik Vladimir Ham, koji su pohvalili zalaganje i uspjeh učenika. [ IZ DRUGIH MEDIJA | glas-slavonije.hr ]