Zanimljivosti
OŠ NOVSKA
Od mirisnih sapunčića do rehabilitacijskog bazena s lopticama
objavljeno: 24. ožujka 2017.

Krajem siječnja, uz pomoć svojih učiteljica Ine Grgić i Ljubice Puškaš, organizirali su zajedničku radionicu. Izrađivali su mirisne sapunčiće. Osmislili su projekt „Sto sapunčića za rehabilitacijski bazen s lopticama“. Projekt je podržala ravnateljica Osnovne škole Novska Antonija Mirosavljević.

Učenici su istraživali i naučili puno o izradi sapuna. Svoje sapunčiće su izrađivali od glicerinske bio baze, prirodne podloge s medom, kozjim mlijekom, maslinovim uljem i ljekovitim biljkama (lavanda, ružmarin, smilje, anis, kamilica, ružmarin…) Neke biljke kao ružmarin, lavandu, kamilicu sami su sušili prošlo ljeto. Sapunčiće su pakirali u kutijice koje su sami napravili tehnikom origamija.

Videozapis o izradi njihovih mirisnih sapunčića snimio je učitelj Domagoj Pešut. Sapunčići su postali hit u Novskoj. Učenici su ih uspjeli napraviti i prodati 200. Prodajom sapunčića prikupili su 5100 kuna i kupili rehabilitacijski bazen s lopticama za djecu s poteškoćama u razvoju iz Malog rehabilitacijskog centra. Učenici 3.d znaju da će bazen s lopticama puno koristiti njihovim prijateljima za razvijanje motoričkih sposobnosti.

Bazen s lopticama je stigao. Učenici 3.d, djeca iz Malog rehabilitacijskog centra i njihove učiteljice su presretni. Uspjeli su.

Znaju oni da ono što se radi sa srcem mora uspjeti.

…………………

Ljubica PUŠKAŠ, učiteljica