Iz školskog svijeta
NA CIPRU > OD 26. DO 27. SVIBNJA 2017.
Međunarodna konferencija o profesionalnom razvoju učitelja
objavljeno: 14. travnja 2017.

Projekt Diferencijacija instrukcija za profesionalni razvoj učitelja i učenika (DIDeSu) poziva međunarodne stručnjake u Nicosiju da bi raspravljali o opcijama i strategijama učinkovite diferencijacije instrukcija u modernoj učionici.

Cilj je povezati znanstvena istraživanja s praktičnom primjenom uzimajući u obzir i uspoređujući razne strategije i pristupe iz cijelog svijeta koji bi mogli pomoći ne samo u primjeni diferencijacije, nego i u profesionalnom razvoju učitelja.

Konferencija je organizirana u okviru spomenutog projekta DiDeSu, koji financira Europska unija, a cilj mu je podrška učiteljima u usvajanju potrebnih vještina i znanja za primjenu diferenciranih instrukcija u učionici s djecom različitih razina sposobnosti, kako bi potrebe svih učenika bile zadovoljene. Projektom koordiniraju Ciparski pedagoški institut i njegovi partneri sa sveučilišta UniversitateaVasile Alecsandri” u Bacauu u Rumunjskoj, Universitario de Cartuja u Granadi u Španjolskoj i Instituta za istraživanja u obrazovanju u Sloveniji.

………………

NAPOMENA:

  • European Literacy Policy Network (ELINET) – Europska mreža za mjere razvoja pismenosti ujedinjuje 77 organizacija iz 28 zemalja EU-a koje se bave kreiranjem politika za razvoj i promociju pismenosti.
  • Izvor: eli-net.eu