Iz školskog svijeta
KNJIŽNICA KUTINA
Prva knjiga na Braileevom pismu
objavljeno: 18. travnja 2017.

Robert SEDAK, predsjednik Lions cluba Popovača, izrazio je zadovoljstvo što je ovo prva cjelovita knjiga na brajici u fondu kutinske knjižnice. „Naša je misija pomagati sugrađanima i ljudima“, rekao je predsjednik Lionsa. “Jedan od naših ciljeva je pomaganje slabovidnima i slijepima. Prva slikovnica na brajici je dobar način da im se pomogne.” 

U fondu kutinske knjižnice dosad nije bilo knjige koja je cijela na brajici. Ravnateljica knjižnice Suzana POMPER zato je posebno zahvalila Lionsima. “Ovo je prva knjiga cijela na brajici. Imamo nekoliko knjiga poezije s nekoliko stranica na brajici i nekoliko zvučnih knjiga. Ovo je prva samostalna knjiga na brajici. Pozivamo sve slabovidne i slijepe osobe da se učlane u knjižnicu.” 

Lionsi su kutinskoj knjižnici darovali slikovnicu „Kruna morske kraljice s draguljima“ na bruillevom pismu pa kutinska knjižnica sada i najmlađim građanima koji imaju poteškoća s vidom može dati doprinos unaprjeđenju kvalitete njihova života. [ IZ DRUGIH IZVORA | kutina.hr ]