Iz školskog svijeta
25. GODINA DIPLOMATSKIH ODNOSA REPUBLIKE KOREJE I REPUBLIKE HRVATSKE
Korejski tjedan 2017.
objavljeno: 21. travnja 2017.

…otvara festival korejske hrane, nakon kojeg slijedi glasovirski recital te street dance plesna predstava i natjecanje u K-pop plesu i pjesmi.

Da bi predstavili izvorne okuse korejske kraljevske kuhinje, za festival hrane 2. svibnja u hotelu Esplanade Zagreb, iz Koreje dolaze kuharski majstori sa Sveučilišta Gyeongju, poznatog po specijalizaciji za turizam i kulinarstvo. Kuharski majstori će dan kasnije, 3. svibnja, od 12,00 do 15,00 sati, u korejskom restoranu Cro.K održati radionicu za javnost na kojoj će polaznici naučiti kako se pripravljaju korejska jela. Među ostalim, moći će naučiti kako pripremiti najpoznatije korejsko jelo kimchi.

Iduće kulturno događanje Korejskog tjedna 2017. je glasovirski recital kojeg će 3. svibnja u Koncertnoj dvorani Lisinski (mala dvorana) s početkom u 20,00 sati održati jedna od najboljih korejskih pijanistica Hyoung-kyu Kim. Izvodit će remek-djela Beethovena, Schumanna, Chopina i Isang Yuna, svjetski poznatog glazbenika rođenog u Koreji.

Korejski tjedan 2017. će kulminirati 6. svibnja kad će na događanju pod nazivom Dance Connection – Plesna veza street danceri iz Koreje i Hrvatske zajednički izvoditi plesne figure poppinga, lockinga i break dancea, simbolizirajući tako bliskije buduće odnose dviju zemalja, a hrvatski ljubitelji K-pop glazbe će se kroz pjesmu i ples natjecati za Veleposlanikovu nagradu. Početak programa je u 18,00 sati u Tvornici kulture, Šubićeva 2.

Ova različita kulturna događanja u sklopu obilježavanja 25. godišnjice diplomatskih odnosa će približiti Koreju i korejsku kulturu Hrvatskoj, te preko velike zemljopisne udaljenosti približiti dva naroda.