VARAŽDINSKA ŽUPANIJA

U gostima učenici iz Srijemske Mitrovice

petak, 21. travnja 2017.

U sklopu posjeta Varaždinu učenici iz Srijemske Mitrovice u pratnji svojih učitelja posjetili su Županijsku palaču te se upoznali s bogatom poviješću Varaždinske županije.

U gostima učenici iz Srijemske Mitrovice

Učenike iz Srijemske Mitrovice ugostili su župan Varaždinske županije Predrag Štromar te pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslav Huđek, a nakon pozdravnih riječi župana učenicima predstavljeni su županijski projekti iz područja obrazovanja.

Župan Štromar izrazio je zadovoljstvo tom posjetom dragih gostiju iz Srijemske Mitrovice te naglasio da su stigli u Županiju s najboljim obrazovanjem u osnovnim i srednjim školama u Hrvatskoj.

Ponosimo se našim obrazovnim i kulturnim tradicijama, ali i time da nekome možemo pokazati što radimo, a posebno Hrvatima izvan Hrvatske. Surađujemo i s Hrvatima iz BiH te iz Gradišća, a ovo će očito biti nova suradnja i to nam je izuzetno drago. Među prvima u Hrvatskoj prepoznali smo važnost ulaganja u učenike, studente te gradnju i dogradnju školskih objekata. Rezultati takve politike više su nego vidljivi, a naši učenici najbolji su promotori naše Županije – rekao je župan Štromar te istaknuo kako je siguran da će se učenici s dobrim iskustvima vratiti kući i potom im još zaželio puno uspjeha.

Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslav Huđek naglasio je kako je Varaždinska županija prva u hrvatskoj praksi koja primjenjuje projekt gradnje školskih građevina po modelu JPP-a, čime je sagrađeno 10 sportskih dvorana, a dograđene su i sagrađene 22 škole.

Značajan projekt Varaždinske županije su i centri izvrsnosti. Danas u Županiji djeluje čak deset centara izvrsnosti iz informatike, matematike, biologije, fizike, kemije, hrvatskog jezika, novih tehnologija, komunikacija, poduzetništva i rukometa. Spomenute centre polazi 890 nadarenih učenika osnovnih i srednjih škola, s njima radi 115 mentora, a godišnje se iz županijskog proračuna za centre izdvajaju 2,3 milijuna kuna. U Varaždinskoj županiji ove školske godine 8. razred završava 1685 učenika, a tu se školuje čak 800 učenika i iz susjednih županija – rekao je pročelnik Huđek te naglasio da varaždinske osnovne i srednje škole pružaju iznimno visoku kvalitetu obrazovanja kako bi obrazovani mladi ljudi mogli biti nositelji društvenog razvoja.

Nakon susreta sa županom Štromarom i pročelnikom Huđekom učenici su pošli u razgledavanje Male dvorane, gdje su se upoznali s obnašateljima dužnosti župana u povijesti. Čuli su i zanimljive pripovijesti o ratničkim danima slavne Husarske pukovnije.

Učenici su završili posjet palači zahvalivši na tome što su naučili mnoge korisne stvari o funkcioniranju županijske uprave te provedenim projektima u obrazovanju, a posjet su ovjekovječili zajedničkim fotografiranjem.

Nakon posjeta Županijskoj palači učenici su posjetili i Glazbenu školu Varaždin, Hrvatsko narodno kazalište, Prvu Gimnaziju Varaždin, Stari grad te palaču Sermage. [ IZ DRUGIH IZVORA | varazdinska-zupanija.hr ]

Vezani članci
Školski portal: Veliko zanimanje osmaša i roditelja za upisnu kampanju „Odaberi svoju školu”

Veliko zanimanje osmaša i roditelja za upisnu kampanju „Odaberi svoju školu”

Uz učenike iz škola u Ivancu i Radovanu te njihovih…

Školski portal: Važno je poticati tjelesnu aktivnost učenika

Važno je poticati tjelesnu aktivnost učenika

Svrha je projekta dugoročno stvaranje navika redovitoga tjelesnog vježbanja kod…

Školski portal: U sklopu projekta „Zdravokret” posjetili Sportski centar „Sloboda”

U sklopu projekta „Zdravokret” posjetili Sportski centar „Sloboda”

...  upozoriti učenike na važnost zdrave prehrane i kretanja. Djeca…

Stručni skupovi Školske knjige
Slovopis
e priručnik
Preuzimanje digitalnih udžbenika
Preuzimanje višemedijskih materijala
Preuzimanje višemedijskih materijala za srednju školu
E-priručnik Tehnička podrška
Lente vremena
Školski portal: Dan kada se slavi – knjiga

Dan kada se slavi – knjiga

O tom je datumu odlučilo jedno…

Školski portal: Ne volim jadikovke o tome kako je sve loše

Ne volim jadikovke o tome kako je sve loše

… svejedno će ih blatiti i…

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

...nego su odlučili provesti revoluciju svojeg…

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto je važna dinamička akomodacija i…

Zašto su učitelji tako umorni

Zašto su učitelji tako umorni

Ako ste poput većine učitelja koje…