Zanimljivosti
SREDNJA ŠKOLA LUDBREG
Ludbreški učenici sjajni na natjecanju iz matematike i fizike u Poljskoj
objavljeno: 24. travnja 2017.

Ludbrešku školu predstavljale su dvije učenice 3.a, Eva Horvat Ana Majić, te učenik 4.a Bruno Pilošta. U pratnji učenicima bili su ravnatelj Josip Zdelar, nastavnik matematike i fizike Damir Cikač te nastavnica poljskog i njemačkog jezika Vanda Jezernik.

Na natjecanju je sudjelovalo 58 učenika koji su se nadmetali u tri kategorije – učenici škole domaćina, učenici poljskih škola i učenici iz inozemstva. Zadaci su bili na engleskom jeziku, a učenici Eva Horvat i Bruno Pilošta u završnici su se s učenikom iz Latvije borili za 3. mjesto, ali su nažalost izgubili i podijelili odlično četvrto mjesto.

Na natjecanju su sudjelovali učenici iz 10 najboljih poljskih srednjih škola te učenici iz Ukrajine, Rumunjske, Latvije i Hrvatske.

Osim odmjeravanja znanja iz matematike i fizike, bila je to odlična prilika za upoznavanje zemlje, običaja i sklapanje novih prijateljstava. Domaćin, I. gimnazija iz Wielunija, organizirala je za učenike i njihove pratitelje iz Hrvatske izlet u Zakopane. Učenici su posjetili i turističko središte u Tatrama, divili se neuobičajenoj drvenoj arhitekturi, prekrasnim planinskim vrhovima te najstarijoj i najvećoj skakaonici u Poljskoj. Na skakaonici u Zakopanama održavaju se i natjecanja Svjetskog kupa u skijaškim skokovima. Dan poslije natjecanja domaćin je sudionicima iz inozemstva organizirao cjelodnevni izlet u Varšavu. Razgled grada s vodičem sve je oduševio. Uz stručno vodstvo posjetili smo mnoge važne znamenitosti te dvomilijunske poljske prijestolnice – rekao je ravnatelj Josip Zdelar. [ IZ DRUGIH IZVORA | varazdinski.rtl.hr ]