Zanimljivosti
VUKOVAR
Nastavak uspješnog projekta ‘Znanje je cool’
objavljeno: 24. travnja 2017.

Grad Vukovar je u Proračunu za 2017. godinu osigurao iznos od 10.000 kuna za financiranje projekta kojemu je cilj pomoći učenicima od petog do osmog razreda iz šest osnovnih škola s područja Grada Vukovara u unaprjeđenju vještina učenja, popravljanju školskog uspjeha, jačanju samopouzdanja i osobnosti učenika te mnogih drugih aspekata vezanih uz obrazovanje.
Ciljana skupina projekta su učenici slabijeg imovinskog statusa i/ili učenici iz višečlanih obitelji kojima roditelji ne mogu platiti dodatne instrukcije, ali se mogu priključiti i svi ostali učenici koji to žele. Budući da se za provoditelje projekta biraju vukovarski studenti, time se želi poboljšati kvaliteta njihovih života te kvaliteta života njihovih obitelji.
„Grad Vukovar je odlučio poduprijeti ovaj hvalevrijedan projekt jer situacija u kojoj su mnoge obitelji slabijeg ekonomskog statusa poprilično utječe na djecu, koja zbog nejednakog pristupa obrazovanju, slabijih životnih prilika i ograničenih mogućnosti izbora kasnije imaju problema u završavanju obrazovanja i zapošljavanju”, objasnio je gradonačelnik Penava.
Projektom će se za 90-ak učenika osigurati primjerena besplatna pomoć u učenju i instrukcije iz matematike, fizike i engleskog jezika, koji su mnogima problem.
Ravnatelj Centra za socijalnu skrb Zvonimir Rogulja istaknuo je da je projekt usmjeren na unaprjeđenje vještina učenja djece, popravljanje školskog uspjeha, prevenciju napuštanja školovanja u situacijama kad su djeca neuspješna u školi, povećavanje broja djece s dobrim, vrlo dobrim i odličnim uspjehom i time omogućavanje boljeg predznanja potrebnog za srednjoškolsko obrazovanje te u konačnici i na jačanje samopouzdanja i osobnosti učenika kao i motivacije za učenjem.
„Jednako tako, budući da su u Projektu kao provoditelji uključeni i vukovarski studenti, oni će ostvarenim honorarom u projektu poboljšati kvalitetu svog života, odnosno života svoje obitelji”, naglasio je Rogulja. [ IZ DRUGIH IZVORA | vukovar.hr ]