Zanimljivosti
ŠUDIGO ZABOK
Željka Cvilko napravila najbolji plakat za europski grad godine
objavljeno: 27. travnja 2017.

Natjecanje su 23. put organizirali Europski dom Zagreb i Europski pokret Hrvatska kao međunarodno i nacionalno natjecanje za učenike i mladež “Europa u školi” na razini Republike Hrvatske.

Okvirna tema ovogodišnjeg natjecanja bila je “2017. Europska godina Ujedinjeni u različitosti – Europa između tradicije i modernog doba”. Željkina tema je bila plakat za europski grad godine, a izabrala je središte Krapinsko-zagorske županije, Krapinu. Željkina mentorica dr. art. Mirjana D. H. Smolić jako je zadovoljna uspjehom svoje učenice i ponosna je na nju. Željka je, naime, ove godine osvojila drugo mjesto zajedno s kolegicom Sandrom Benčić na županijskoj izložbi jaslica u Brestovcom Orehovičkom,dok je Željkinoj mentorici, cijenjenoj zagorskoj slikarici i kiparici, ovo već peta nagrada kao mentorici na natjecanju “Europa u školi”.

Svečana dodjela nagrada bit će 9. svibnja u Europskom domu u Zagrebu, kad će se i saznati hoće li kao i prošle godine nagrada za natjecanje biti boravak u Europi kao prošle godine, kad je na istoimenom natjecanju pobijedila Irena Krsnik, također učenica ŠUDIGO-a, kojoj je mentorica također bila Mirjana D. H. Smolić. [ IZ DRUGIH IZVORA | zabok.hr ]