Zanimljivosti
OBRTNIČKA ŠKOLA SPLIT
Kada učenici poučavaju učenike
objavljeno: 11. svibnja 2017.

Riječ je o posljednjoj projektnoj aktivnosti Erasmus+ KA2 projekta EUse your brain – challenge your talent for science, u kojoj je – osim učenika Obrtničke škole – sudjelovalo i 40 učenika iz partnerskih škola iz Danske i Njemačke.

Budući da je jedan od ciljeva projekta promocija poduzetničkog učenja, tijekom ove projektne aktivnosti formirani su timovi učenika miješanih nacionalnosti koji su imali zadatak preuzeti ulogu nastavnika i osmisliti i izraditi kratke prezentacije na engleskom jeziku, koje su zatim predstavili mlađim učenicima uz interaktivne kvizove kao provjeru znanja i, naravno, simbolične nagrade namijenjene onima koji su pokazali najviše znanja. Prezentacije su bile predstavljene učenicima prvih razreda Obrtničke škole (tehničar za očnu optiku i modni tehničari) te učenicima 7. i 8. razreda u OŠ Dobri, koja je priredila topao doček srednjoškolskim učenicima i kolegama te njihovim europskim gostima.

Mlađi učenici su vrlo pozitivno reagirali na poučavanje svojih nešto starijih kolega, bez većih problema su mogli pratiti izlaganje na engleskom jeziku, upute su im bile jasne i bili su vrlo motivirani interaktivnim kvizovima i zabavnom provjerom znanja u natjecateljskom duhu. Svi su bili više nego zainteresirani za Erasmus+ program i ideju o razmjeni učenika te su mahom izrazili želju da i oni jednom sudjeluju u sličnom projektu.

  • Teme prezentacija su bile:

1. Refraction of light/What is light?
2. The eye (how the human eye works) / lenses and glasses
3. The law of reflection
4. Kaleidoscopes
5. Camera obscura
6. Photogram
7. Internationalisation /EUse your brain project /Personal experience
8. Internationalisation – Countries ( Croatia,Germany,Denmark)

Učeničke prezentacije će biti dostupne na web stranici projekta i eTwinningu. Uz voditeljicu projekta Mirandu Barac, prezentacijama su koordinirale Vjeročka Milišić uz prevoditeljsku pomoć Jelene Pezelj Galešić i Milena Knezović, zamjena za kolegicu Mariju Vidović, koja je sudjelovala u organizaciji, ali je prije početka realizacije projekta, nažalost, završila na bolovanju. [ IZ DRUGIH MEDIJA | dalmacijadanas.hr ]