Iz školskog svijeta
MEĐIMURSKA ŽUPANIJA
Uložili više od 600 tisuća kuna za dječji odjel čakovečke knjižnice
objavljeno: 18. svibnja 2017.

…ali mi ćemo daljnjim ulaganjima, zajedničkim radom i s Knjižnicom i Gradom Čakovcem svakako dovesti taj prostor i ponudu tog prostora do samog savršenstva“, rekla je u svom uvodnom govoru zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman pri otvaranju novog odjela Knjižnice i čitaonice „Nikola Zrinski“ Čakovec te dodala kako Međimurska županija na godišnjoj razini ujedno potpomaže rad Knjižnice, nabavu knjižne građe i, ono što je najvažnije, rad dopisne službe, te samim time dovodi dobru knjigu u svaki djelić Međimurja, na što je stavljen poseban naglasak.

Nakon dugog iščekivanja i dogovaranja oko preseljenja u nove prostorije, budući da je Međimurska županija sa svojim dijelom ulaganja završila prije pet mjeseci, Knjižnica „Nikola Zrinski“ Čakovec nastavila je s radom u novim prostorijama. Do realizacije uređenja tog prostora došlo je temeljem Sporazuma između Knjižnice „Nikola Zrinski“, Međimurske županije i Grada Čakovca, potpisanog ujesen 2015. godine. Međimurska županija uložila je nešto više od 600 tisuća kuna, a Grad Čakovec dodatnih milijun, pa je uz zamjenicu nove prostore otvorio i gradonačelnik Stjepan Kovač. Sanirani su i zamijenjeni krovište i bravarija, uređena je fasada, uređene su sanitarije i podovi, spušteni stropovi, obojeni zidovi te nabavljena potrebna oprema.

Umjetnički program upotpunili su učenici III. osnovne škole Čakovec, koji su uz pomoć zamjenice župana i gradonačelnika svečano otvorili novi dio knjižnice. U novim prostorima bit će dječji odjel, studijski odjel, multimedijalna dvorana, igraonica i čitaonica za mlade s izložbenim prostorom. Ukupno je uređeno oko 700 četvornih metara novog prostora pa Knjižnica sad radi na ukupno 1500 četvornih metara. U oslobođenom prostoru u starom dijelu uredit će se zavičajni, glazbeni i stručni odjel. [ IZ DRUGIH IZVORA | medjimurska-zupanija.hr ]