Zanimljivosti
MEĐIMURSKA ŽUPANIJA
11 učeničkih zadruga na međimurskoj smotri, najbolja Fijolica
objavljeno: 22. svibnja 2017.

Svi koji su ovdje sigurno su pobjednici, samo najbolji su došli, to treba naglasiti kao i svake godine“, rekla je ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec Dragica BENČIK na novoj smotri radova učeničkih zadruga Međimurske županije.

Tu već tradicionalnu izložbu podržao je i župan Međimurske županije Matija POSAVEC, uz prisutnost Blanke HORVAT, predsjednice Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva iz Zagreba, te Boške BAN VLAHEK, predsjednice Turističke zajednice Grada Čakovca. Pokrovitelji smotre bili su Međimurska županija, Grad Čakovec i Turistička zajednica Grada Čakovca.

Mnogo školaraca na jednom mjestu prikazalo je svoj rad u zadrugama, a samim time i svoje potencijale mnogima prisutnima. Impozantna brojka od 494 zadruge u cijeloj Hrvatskoj te 11 zadruga iz Međimurja ugodno su iznenadili i komisiju za ocjenjivanje. Mislim da su međimurske zadruge u samom vrhu u Hrvatskoj, te nas svake godine ugodno iznenade svojim rezultatima i postignućima“, istaknula je Blanka Horvat.

Župan Posavec zaključio je tu prekrasnu manifestaciju riječima potpore i podrške svim učeničkim zadrugama u Međimurju „Hvala Vam svima što svake godine na ovakav, ali i mnoge druge načine tijekom godine uljepšavate i naš grad i našu županiju te što promičete vrijednosti koje proizvode vaše ruke, a to je najvažnije“, pritom je rekao međimurski župan. Nakon ocjenjivanja svih zadruga, najbolje plasirane su sljedeće: 

učenička zadruga Fijolica Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec osvojila je prvo mjesto, Učenička zadruga Krugg Graditeljske škole iz Čakovca bila je druga, treće mjesto osvojila je Učenička zadruga Jabuka Gospodarske škole iz Čakovca, a četvrto Učenička zadruga Klopotec OŠ Gornji Mihaljevec. Hrvatska udruga učeničkog zadrugarstva naknadno će odlučiti o broju zadruga koje će biti pozvane na Državnu smotru. [ IZ DRUGIH IZVORA | medjimurska-zupanija.hr ]