Zanimljivosti
OŠ VLADIMIRA NAZORA, NOVA BUKOVICA
‘Čuvarice’ bukovačkog muzeja sa školarcima obilježile Dan muzeja
objavljeno: 22. svibnja 2017.

…događajima, zanatima, umjetnosti, običajima pa je i Zavičajni muzej Nove Bukovice radi promicanja svoga rada primio učenike nižih razreda OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica.

Osim vrijednog i bogatog stalnog postava, tamo su nas dočekale i članice Udruge “Bukovica u srcu”, inače “čuvarice” bukovačkog muzeja. Učenike su dočekale u “učionici”, kako i priliči. Bake su srdačno primile goste, a svaka ih je na svoj način, pričom ili djelom, vratila u prošlost.

Baka Milka Žagar izrecitirala nam je nekoliko pjesama koje je u svom ranom djetinjstvu učila u školi. Djecu je najviše dojmila pjesma “Putnik” pjesnika Petra Preradovića.

Baka Slavica Čižmar ispričala je priču o Ivici i Marici tako zanimljivo da su učenici bili oduševljeni, dok im je baka Ivanka Medved pričala o tome kako su se djeca nekad igrala i kratila vrijeme u dugim zimskim noćima. Kao šećer na kraju, teta Mirjana Žagar ispekla im je provu s pekmezom upravo po receptu svoje bake.

Uz završnu misao kako njegujući kod djece osjećaje za prošlost gradimo naraštaje za budućnost, učenici i učiteljice zahvaljuju svojim domaćicama, “čuvaricama” bukovačkog muzeja na koji su svi jako ponosni.

……

Lidija MEDVED, učiteljica razredne nastave