Jučer-danas-sutra
FORMIRANA EKSPERTNA SKUPINA ZA PROVOĐENJE CJELOVITE KURIKULARNE REFORME
Kurikularnu reformu će voditi dr. sc. Jasminka Buljan Culej
objavljeno: 23. svibnja 2017.

Dr. sc. Jasminka Buljan Culej dugi niz godina radi kao odgojno-obrazovni djelatnik. Osnutkom Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja zapošljava se na mjestu načelnice Istraživačko-razvojnog odjela i već deset godina doprinosi razvoju metodologije izrade ispita znanja te unapređuje psihometrijske analize ispitnih zadataka. Stručno se usavršavala na Harvardu u području kvalitete obrazovanja. Kolege je cijene, radišna je, a u nekoliko je navrata javno izjavila da se zalaže za individualni pristup u obrazovanju djece, odnosno za obrazovanje u skladu s njihovim psihološkim razvojem.

Prošlih je godina Jasminka Buljan Culej sudjelovala u radu u stalnoj skupini o pokazateljima i mjerilima u obrazovanju (Standing Group of Indicators and Benchmarks, SGIB) kao predstavnica Republike Hrvatske pri stalnome tijelu Opće uprave Europske komisije za obrazovanje i kulturu (DG EAC). Sve aktivnosti članova stalne skupine o pokazateljima i mjerilima u obrazovanju tijekom 2015. godine objavljene su u publikaciji Pregled obrazovanja i osposobljavanja za 2015.

Europska komisija imenovala je Jasminku Buljan Culej za članicu nove stručne skupine za višejezičnost (lEG Multilingualism) pri stalnome tijelu Opće uprave Europske komisije za obrazovanje i kulturu (DG EAC).

Tijekom 2015. godine Jasminka Buljan Culej predstavljala je Centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja u konzultativnoj radnoj skupini za praćenje evaluacije Programa za cjeloživotno učenje Agencije za mobilnost i programe Europske unije.