Savjeti stručnjaka
UČENJE I IGRA RUKU POD RUKU
Besplatni na igrama temeljeni materijali za učenje
objavljeno: 23. svibnja 2017.

…u obliku igara koje mogu potaknuti njihovo razmišljanje.

U igri igrač napreduje putem učenja. To se odvija dok učenici shvaćaju i razumiju ugrađeno znanje i vještine potrebne da bi uspješno svladali i snašli se u nekom novom sustavu. Izazov i napredak u razumijevanju novog koncepta uz igru ono su što je čini zabavnom.

Što želite da učenici nauče?

EDUKATIVNO IGRANJE DEFINIRA ISHODE UČENJA.

Neka ova ideja bude osnovica u vašem planiranju pri biranju ili osmišljavanju igre. Također se pobrinite da to učenicima bude dovoljan izazov zato što učenikovo znanje, razumijevanje i vještine mogu brzo zaobići edukacijsku korist igre!

Na navedenom linku možete naći edukativne igre i aktivnosti koje možete koristiti u svojoj učionici da biste angažirali svoje učenike i pojačali njihovo učenje.

Svaka od ovih igara dolazi s uputama o tome kako ih možete uvrstiti u svoje poučavanje.

Naučit ćete za što je svaka igra dobra u pogledu razine razreda, ciljanih vještina i popratnih aktivnosti. Zatim možete prilagoditi igru da bi odgovarala potrebama vaših učenika.

Ovdje također možete naći niz na igri temeljenih resursa i možete koristiti “filtre” za pretragu na lijevoj strani stranice da biste lakše pretražili stranicu.

Također možete potražiti materijale prema edukacijskoj razini, predmetnom području, edukacijskim standardima, prema jeziku i još puno više.

………………

NAPOMENA:

  • Portal Educational Technology and Mobile Learning nudi besplatne edukacijske web alate i mobilne aplikacije za učitelje i edukatore, a njime upravlja tim predanih učitelja iz Kanade.

Izvor: educatorstechnology.com