Školstvo u medijima
PRITISAK JE, PIŠE SE TEST
Učiteljica iznenadila učenike neočekivanim porukama na dan testa
objavljeno: 29. svibnja 2017.

Učiteljica u osnovnoj školi Evergreen Avenue Chandi LANGFORD znala je da su njeni petaši nervozni zbog nadolazećeg testa. Riječ je o standardiziranom testu za provjeru znanja osnovnih principa u matematici i engleskom jeziku. Mnogi njeni učenici bili su prestrašeni i zabrinuti da, ako loše riješe test, neće prijeći na sljedeću razinu sa svojim prijateljima.

Stoga je Chandi Langford učinila ono što bi i svaki dobar učitelj učinio – pripremila ih je za test, a onda ih je inspirirala kako bi se lakše suočili s izazovom.

Kad su nervozni učenici ušli u razred toga dana, shvatili su da se njihova sjajna učiteljica ušuljala u razred prije i napisala osobnu poruku za uspjeh svakom od njih na stol.

Poruke koje inspiriraju na napredak s poslasticom da ih okrijepi na njihovom putu prema uspjehu dočekali su ih na stolu. Chandi Langford nije ništa uljepšala ni slagala. Dala je do znanja učenicima da neće biti lako, ali i da ona zna kako oni to svejedno mogu. Ništa što vrijedi napraviti nije uvijek lako, zar ne?

„Kad sam pročitala poruku, strah je nestao“, rekla je učenica Julissa. „Znala sam da ja to mogu.“

„Osjetila sam odjednom da mogu sve“, dodala je njena kolegica Emily.

Langford je poruke pripisala svim nastavnicima, izražavajući vjeru koju cijeli kolektiv ima u potencijal svojih učenika.

Poruke je napisala markerima koji se lako brišu. Obrisali su poruke prije testa kako bi spriječili varanje, ali su one ipak negdje ostale zapisane.

Sama Chandi Langford je izjavila:

„Neka djeca su mi prišla i rekla da im je to pomoglo smiriti živce, dok su drugi govorili da im se učinilo kao da mogu postići bilo što. Prije toga nisu bili svjesni, ali ja sam uvijek znala da oni mogu postići što god su naumili.“

Jedna od poruka je glasila:

„Lis,

zapamti, ne postoji lift koji vodi k uspjehu. Moraš ići stepenicama. Ti to možeš!“

………………

NAPOMENA:

  • Tickld – internetska stranica osnovana 2011. s namjerom da se specijalizira za teme o kućnim ljubimcima, ali je prerasla u jednu od najposjećenijih internetskih stranica. Uređuje ju grupa duhovitih i pametnih autora koji se danas bave svim temama.
  • Izvor: tickld.com