Zanimljivosti
PAZIN
Suradnja dviju škola na kapitalnim projektima
objavljeno: 29. svibnja 2017.

…na zajedničkom sastanku škole su usklađivale projekte, da bi se optimalno riješio nedostatak prostora za ispunjenje glavnog cilja – izvođenje nastave u jednoj smjeni.

Kod Osnovne škole planira se dogradnja prema košarkaškom igralištu te iznad sadašnje sportske dvorane. Time će se ukloniti nedostatci – trenutačne potrebe škole za prostorom –  te stvoriti uvjeti za odvijanje produženog boravka za kojim postoji sve veća potreba. Projektom će se zadovoljiti potrebe za nastavom u posebnom razrednom odjelu te se uvodi mogućnost potpune realizacije kabinetskog načina rada – nedovoljno učionica i kabineta za hrvatski jezik, matematiku, strani jezik te povijest-geografiju. Ovim će se projektom stvoriti i uvjeti za specijalizirane učionice za glazbenu kulturu koje bi služile za zajedničke roditeljske sastanke, zajednička predavanja (više odjela) i edukacije te učionica za orkestar i ured voditelja Glazbenog odjela, koji djeluje unutar škole od 2014. godine.

Što se tiče Gimnazije, planira se izrada idejnog projekta kojim će se obaviti rekonstrukcija sadašnjih prostora škole koja trenutačno djeluje u 24 velike i jednoj manjoj učionici. Da bi škola radila u jednoj smijeni, potrebno je prilagoditi sadašnji prostor te dograditi prostor za osam učionica i dva praktikuma.

Zajednički je zaključak sastanka na kojem su, uz škole, sudjelovali i predstavnici osnivača, Grada Pazina i Istarske županije, da su škole vezane jedna za drugu te da će se i dalje zajedno raditi na rješavanju imovinsko-pravnih problema kako bi se ubrzalo rješavanje nedostatka kapaciteta škola. [ IZ DRUGIH IZVORA | pazin.hr ]