Zanimljivosti
OŠ NOVO ČIČE
Proslavili status eko-škole
objavljeno: 30. svibnja 2017.

Danas je velik dan za Osnovnu školu Čiče jer smo postali eko-škola. Da bismo to ostvarili, radili smo s djecom i skupljali stari papir, plastične čepove, izrađivali predmete od recikliranih materijala, u projektu su sudjelovale i naše područne škole Veleševec i Bukevje. Nedavno smo imali i projektni dan u koji su svi učenici bili uključeni i oni su sa svojim učiteljima proveli niz radionica vezanih uz ekologiju. Ove godine skupili smo 4-5 puta više papira nego lani, djeca su se angažirala oko toga i ponosni smo svi na zastavu – rekla je ravnateljica Sanja Povoljnjak.

Osnovna škola Novo Čiče ima 500 učenika, 420 u matičnom objektu, a još 80 u područnim školama, i svi su uključeni u eko-aktivnosti koje su predstavili na prezentaciji u povodu današnjeg podizanja zastave. Među njima simpatije je izazvala i pjesma s videospotom koji su učenici snimili uz pomoć učiteljice Josipe Kos, također u sklopu projektnog dana.

U školi obilježavamo prigodne dane poput Dana planeta Zemlje, Dana kruha i Međunarodnog dana voda, a u sedam zadataka koje ćemo provoditi tijekom cijele školske nastojat ćemo zadržati status eko-škole – dodala je ravnateljica.

Zastavu su podigli gradonačelnik Dražen Barišić, njegov zamjenik Ervin Kolarec i pročelnik Krešimir Ačkar, koji su ujedno i kumovi zastave.

Ovo je ne samo moderna ustanova u materijalnom obliku, nego i kad govorimo o stručnosti u školi i standardima obrazovanja. OŠ Novo Čiče pokrenula je i ovaj eko-standard, a upravo je ekologija jedan od prepoznatljivih i potrebnih trendova u svijetu. U našem gradu sada je sedam obrazovnih ustanova s eko-zastavom i s ovom kvalitetom rada mislim da se rezultati ovdje već i vide. Već sad se ekološki živi i promišlja, ali važno je ulagati u djecu jer njihovi rezultati tek dolaze i oni će dati doprinose da očuvamo prirodne resurse u ovom kraju i cijeloj Hrvatskoj – poručio je gradonačelnik Dražen Barišić, koji je popraćen pjesmom školskog zbora podigao eko-zastavu koja će još dugo vijoriti ispred OŠ Novo Čiče. [ IZ DRUGIH IZVORA | gorica.hr ]