Iz školskog svijeta
BJELOVAR
Projekt ‘PJEŠAČI SIGURNO’
objavljeno: 13. lipnja 2017.

…Gradom Bjelovarom, Dječjim vrtićem Ciciban, Postajom prometne policije Bjelovar te Narodnom knjižnicom “Petar Preradović”. Projekt je iz područja sigurnosti cestovnog prometa u kategoriji “Djeca pješaci” i financira ga Ministarstvo unutarnjih poslova, a cilj mu je na zabavan i primjeren način djecu upoznati s prometnim pravilima, te ih pripremiti za sigurno sudjelovanje u prometu.

Projekt je ostvaren u šest radionica primjerenih djeci predškolske dobi: Upoznajemo geometrijske oblike; Prometni znaci – pravi veseljaci; Čudan stvor taj čudesni semafor; Prometni policajac – pravi genijalac; Pješaci u prometu i Prometne igre. Voditeljice radionica bile su volonterke DND-a Bjelovar Branka Mikačević, Tatjana Petrec, Mira Ankica Klarić, Ana Marija Mađer i Sanja Vranješević. Tijekom projekta nastala je istoimena slikovnica, koju su svi mali sudionica dobili uz diplome. Ovogodišnji projekt provodio se u tri skupine, u Dječjem vrtiću Ciciban, u dva objekta, i na Dječjem odjelu Narodne knjižnice “Petar Preradović” Bjelovar.

Projekt „Pješači sigurno“ nastavlja se i u 2018. godini, kada će biti obuhvaćeni i svi ostali vrtići na području grada Bjelovara.

…………..

Sanja VRANJEŠEVIĆ, predsjednica Društva Naša djeca Bjelovar, diplomirana učiteljica razredne nastave