Zanimljivosti
VII. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN
Varaždinci na Rabu
objavljeno: 19. lipnja 2017.

– Želja mi je bila da u ovo vrijeme kad se svi više-manje družimo online, naši učenici, a i mi kolegice, upoznamo jedni druge uživo. Preko plakata, prezentacija te neposredno rado smo pokazali svoj zavičaj učenicima i kolegicama iz drugih krajeva naše domovine – rekla je učiteljica Julijana Petrina, koja je s učiteljicom Sminkom Hanjš autorica projekta “Družimo se i upoznajemo domovinu”.

Dodaje da je do projekta došlo nakon što su se čule s ravnateljicom škole u Rabu, pedagoginjom i učiteljicama Senkom i Anticom, koje su rado pristale na suradnju.
– S učenicima iz rapske škole proveli smo prijepodne. Donijeli smo im poklone: radove iz svoje zadruge poput prirodne kozmetike, keramike i veza, a za učenike smo na satu likovne kulture izradili keramička srčeka – objašnjava učiteljica Julijana Petrina.
Učenici VII. osnovne škole prezentirali su i upoznali učenike iz Raba s Varaždinskom županijom te s nizinskim i brežuljkastim zavičajem. Učenici su, pod stručnim vodstvom, obišli i grad Rab, a na kraju su odigrali graničar te se sjajno zabavili. [ iz drugih medija | regionalni.com ]