Zanimljivosti
VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA
Zbogom školo do jeseni: Iskra MARAVIĆ, Ivan HORVAT i Lucija RELIĆ su najbolji učenici
objavljeno: 19. lipnja 2017.

U Sportskoj dvorani Tehničke škole Virovitica, učenici osnovnih i srednjih škola, kao i njihovi profesori i učitelji s područja Virovitičko-podravske županije, poručili su „Zbogom školo do jeseni“. Tu već tradicionalnu manifestaciju organizira Virovitičko-podravska županija, a suorganizator je ove godine bila Osnovna škola Gradina. Na manifestaciji su, uz župana Igora Androvića, bili zamjenici župana Marijo Klement i Darko Žužak, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, ravnatelji škola i ustanova te pročelnici županijskih upravnih odjela.

Nazočne su pozdravili Ljiljana Bakić (ravnateljica OŠ Gradina), Vesna Šerepac (pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu VPŽ-a) i virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Najbolja učenica osnovnih škola je Iskra MARAVIĆ iz Osnovne škole “Josip Kozarac” Slatina.

Učenica je 8.d Osnovne škole “Josipa Kozarca” Slatina. Sve je razrede osnovnoškolskog obrazovanja završila s prosjekom ocjena 5,0. Sudjelovala je na županijskim natjecanjima iz matematike i informatike, na natjecanju mladih tehničara i na skupnom natjecanju Hrvatskog Crvenog križa.

Iskra je sudjelovala i na državnom natjecanju mladih tehničara te na natjecanjima u sportskim disciplinama – krosu, odbojci, badmintonu, košarci i stolnom tenisu. Na županijskim je natjecanjima osvojila jedno prvo i tri druga mjesta te četiri treća mjesta, a na državnim natjecanjima u sportskim disciplinama osvojila je skupno pet prvih mjesta, dva druga i dva treća mjesta.

Najbolji učenik trogodišnjeg programa srednjih škola je Ivan HORVAT, učenik Industrijsko-obrtničke škole Slatina, zanimanje vodoinstalater.

Ivan je prvi razred završio s vrlo dobrim, a drugi i treći s odličnim uspjehom. U praktičnom je dijelu nastave također bio vrlo dobar u prvom razredu, a u drugom i trećem odličan. Tijekom srednjoškolskog obrazovanja sudjelovao je na međužupanijskom i državnom natjecanju vodoinstalatera, a osvojio je jedno prvo i jedno drugo mjesto na međužupanijskoj te jedno drugo i jedno treće mjesto na državnoj razini.

Najbolja učenica Virovitičko-podravske županije po četverogodišnjem programu je Lucija RELIĆ, učenica Gimnazije Petra Preradovića Virovitica.

Lucija je učenica 4.d Gimnazije Petra Preradovića Virovitica. Sva četiri razreda je završila s odličnim uspjehom. Sudjelovala je na županijskim natjecanjima iz biologije, geografije, kemije, matematike, fizike, hrvatskog i latinskog jezika na kojima je osvojila deset prvih, šest drugih i tri treća mjesta. Također je sudjelovala na državnim natjecanjima iz matematike i hrvatskog jezika, na kojem je osvojila treće mjesto. Tijekom srednjoškolskog obrazovanja bila je uključena u brojne izvannastavne aktivnosti. [ IZ DRUGTIHZ IZVORA | vpz.hr ]