Jučer-danas-sutra
UNOS DODATNIH BODOVA U SUSTAV I …
Ažuriranje zaključnih ocjena u e-Matici
objavljeno: 21. lipnja 2017.

Takav neispravan način unosa zaključne ocjene utječe na podatke u NISpuSŠ-u i posljedično će utjecati i na rangiranje učenika za upis, stoga se mole svi razrednici da provjere jesu li svojim učenicima točno evidentirali ocjene iz stranog jezika i žurno isprave sve krivo unesene ocjene. 

Također, potrebno je učenicima koji kreću s redovnom prijavom što prije zaključiti ocjene, kako bi prijavom obrazovnih programa imali zadovoljen navedeni preduvjet. 

NISpuSŠ obavještava da je razrednicima u osnovnim školama u ponedjeljak, 26. lipnja 2017. godine, do 12 sati rok za dostavu dokumentacije redovnih učenika (stručno mišljenje HZZ-a i ostali dokumenti kojima se ostvaruju dodatna prava za upis).

Razrednici temeljem te dokumentacije učenicima označavaju prava na dodatne bodove u NISpuSŠ-u. Napominje se i da je dokumentaciju kojom se ostvaruju dodatna prava za upis potrebno priložiti i prilikom upisa u srednju školu, a ako srednja škola utvrdi da je osnovna škola označila pravo na dodatni bod koji nije u skladu s navedenim Pravilnikom o elementima i kriterijima, učenik može izgubiti pravo upisa. 

NISpuSŠ podsjeća škole da učenicima s teškoćama u razvoju što prije obavezno unesu i zaključaju zaključne ocjene u e-Maticu kako bi bilo moguće rangirati učenike. [ IZVOR: skole.hr ]