Školstvo u medijima
LJETO JE STIGLO
5 stvari koje učitelji moraju činiti ovog ljeta
objavljeno: 26. lipnja 2017.

Preporučujemo da u ljetne planove svakako uključite i sljedeće:

Čitajte

Izgubite se u dobroj knjizi. Bilo da su to romani, fikcija ili nefikcija, časopisi, novine ili blogovi, priče ili članci – otvaraju vrata novim perspektivama života i poučavanja. Ako pokušavate potaknuti razred na čitanje, prakticirajte ono što propovijedate. Odaberite nekoliko knjiga u kojima i vaši učenici mogu uživati ​​tako da možete započeti sljedeću godinu s mnogo uzbudljivih preporuka.

Opustite se

Vi ste na odmoru – prebacite život u niže brzine! Zanemarite telefon i računalo i priuštite si vrijeme za sebe. Budući da vam posao zahtijeva stalni fokus i neprestani angažman, morate osvijestiti brigu o vlastitom zdravlju i poštivati vlastite potrebe. Obnovite svoju prehranu, redovito vježbajte i održavajte stari ili potražite novi interes ili hobi.

Povežite se

Nađite vremena za susret s prijateljima i kolegama. Uživajte ​​u razgovoru u mirnom okruženju, podijelite ideje i motivirajte jedni druge. Ako bolje upoznate svoje kolege izvan škole, to će poboljšati timske odnose i moral.

Planirajte promjenu

Razmislite o tome što biste promijenili u proteklih godinu dana? Što biste radili drugačije? Ako ste iskusni učitelj, mislite li da ste previše ukorijenjeni u svojim metodama? Ako neki pristupi nisu bili uspješni, pokušajte se izvući iz svoje sigurne zone. Istražite neke nove metode za eksperimentiranje u budućnosti.

Postavite realne ciljeve

Postavljanje ambicioznih ciljeva za novu školsku godinu je dobro, ali je još važnije i učinkovitije postaviti ostvarive i realistične. Time se smanjuje pritisak. Opišite ciljeve poučavanja koje biste željeli postići u sljedećih 3, 6 i 12 mjeseci, s pojedinostima o tome kako ćete pristupiti svakom od njih. Postavite te ciljeve na vidljivo mjesto i ažurirajte ih dok prolazite postavljene etape.

………………

NAPOMENA: 

  • Teach Away – agencija za smještanje učitelja po svijetu.
  • Izvor: teachaway.com