Pljesak molim
DODJELA 1. NAGRADE NA NATJEČAJU 'SLOVARICA MOJEGA KRAJA'
Susret učenika OŠ Augusta Šenoe iz Zagreba i OŠ Spinut iz Splita
objavljeno: 30. lipnja 2017.

Rezultat se pokazao zanimljivim Savezu inovatora pa su učenici, autori “Zagrebačke slovarice”, osvojili zlatnu medalju i pravo sudjelovanja na Međunarodnom sajmu inovacija u sklopu Zagrebačkog velesajma.

  • “Zagrebačku slovaricu” prepoznala je i ŠKOLSKA KNJIGA. U suradnji sa Školskom knjigom raspisan je natječaj “Slovarica mojega kraja”.

Učiteljice Ivanka ŠIKIĆ, Martina MILJAK i Biljana GAŠ, ravnateljica Ivana Sauha iz OŠ Augusta Šenoe te uredništvo za razrednu nastavu u Školskoj knjizi uspostavili su ocjenjivačku komisiju.

Pristigle slovarice bile su raskošne, maštovite, domišljate, kreativne i raznolike.

Zajednički je odlučeno da pobjednička slovarica mora biti SPLI’SKA SLOVARICA, rad učenika 3.c Osnovne škole Spinut iz Splita s učiteljicom Dijanom Dvornik na čelu. Posebna slovarica, jednostavna, puna tonova plave boje poput mora, a starim rječnikom predočeni splitski nazivi i znamenitosti grada Splita.

Pobjednici su (12. lipnja 2017.) preuzeli svoju nagradu. Jedan dio nagrade bio je dvodnevni izlet učenika Osnovne škole Spinut iz Splita u Zagreb u organizaciji Školske knjige i Osnovne škole Augusta Šenoe.

Pobjednicima iz Splita uručena je zaslužena nagrada, tiskana “Spli’ska slovarica” te diploma razredu i njihovoj učiteljici Dijani DVORNIK za originalan rad. Slovima svake slovarice učenici su jedini drugima predstavili svoj zavičaj.

 Bilo je tu zanimljivosti i anegdota iz svake škole. U jednom trenutku učenici su zanemarili abecedni red i tako prijateljski rukovali D kao Dinamo i H kao Hajduk. Složili su slovima imena gradova Zagreba i Splita te se zajedno fotografirali.

Drugi dan učenici iz Splita posjetili su Grafički zavod Hrvatske da bi se upoznali s postupkom tiskanja časopisa, knjiga i udžbenika. Obilazak Zagreba nastavili su u prostorijama Školske knjige u ugodnom druženju na književnom susretu sa Željkom HORVAT-VUKELJOM.

Za kraj druženja učenici iz Splita izveli su učenicima iz Zagreba svoj igrokaz “Zašto volim Split”, a onda smo se oprostili u nadi da to nije jedini susret i želji da bude još sličnih natječaja kojima će se povezivati učenici iz svih krajeva Lijepe naše.

………….

Biljana GAŠ, mag. prim. educ., učiteljica | OŠ Augusta Šenoe, Zagreb