Jučer-danas-sutra
VLADA RH
Plenković dao punu potporu Dijani Vican
objavljeno: 6. srpnja 2017.

…  te dao punu potporu voditeljici Povjerenstva, dekanici Zadarskog sveučilišta Dijani Vican.

Premijer je to rekao u uvodu sjednice Vlade, a u povodu sjednice Povjerenstva koja je pod njegovim predsjedanjem te sudjelovanje resorne ministrice Blaženke Divjak održana u Banskim dvorima prije dva dana.

Izvijestio je da su na sjednici vrlo precizno definirali zadaće članova povjerenstva. “Ono je, kao što znate, u pluralnom sastavu pod predsjedanjem rektorice zadarskog sveučilišta Dijane Vican koja uživa moju punu podršku i potporu u svemu što radi”, rekao je premijer.

Očekuje da će Povjerenstvo do 8. rujna konsenzualno donijeti prijedlog Akcijskog plana “uz input svih drugih tijela državne uprave”.

“Kako bismo dobili dokument koji će nam omogućiti daljnji rad na strategiji reforme odgoja i obrazovanja i ujedno omogućiti odgovarajuće privlačenje europskih sredstava”, rekao je.

“Želim da u maksimalnoj koordinaciji ministrice (Divjak), moga Ureda i Posebnog stručnog povjerenstva iznađemo najbolje rješenje o temama o kojima je u Hrvatskoj potrebno čvrsto, jasno suglasje i na tome ću inzistirati jer je to politika naše Vlade”, poručio je.

Premijer se osvrnuo i na sjednicu Vijeća za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima, održane prije tjedan dana te rekao kako očekuje da će u sljedećim mjesecima rad i preporuke tog Vijeća “pridonijeti smanjivanju  podjela u društva i nerijetko vrlo antagoniziranih rasprava o temama za koje je  vrijeme da se postigne što je moguće šire vrlo jasan konsenzus te se društvo odredi prema temama od velikoga prijepora tijekom 20. stoljeća”.

Izvijestio je i da su osigurana sredstva za nabavku lijeka za djecu oboljelu od neuroblastoma, odnosno dvoje oboljelih kod kojih je indicirana primjena lijeka. “Osigurana su potrebna sredstva za kupnju lijeka koji će naručiti Dječja bolnica u Klaićevoj”, rekao je premijer. [ Hina ]