Iz školskog svijeta
SISAK
Otvoren skate park!
objavljeno: 11. srpnja 2017.

Skate park, čija je gradnja počela u svibnju, otvorila je jučer gradonačelnica Kristina Ikić Baniček naglasivši kako je to još jedan projekt koji je dokazao da treba napraviti sadržaj i da će uvijek biti zainteresiranih.

– Iako je bilo ideja da nabavimo samo nekoliko elemenata, smatrala sam da treba napraviti nešto trajno, i to upravo ovdje, u centru grada, ali na rubu obrtničke zone, gdje skate park nikome ne smeta. Siščani napokon imaju skate park i svi su dobrodošli – naglasila je gradonačelnica.

U rujnu će se oko skate parka posaditi drveće kako bi bilo više hlada, još će se dodatno urediti okoliš postavljanjem klupa i sjenica pa će sisački skate park sasvim sigurno uskoro biti i domaćin nekog skate natjecanja.

Grad Sisak u realizaciju tog projekta krenuo je upravo u suradnji sa sisačkim skejterima, koji će dalje brinuti o parku. Park je veličine 17 x 18 m, a sastoji se od platoa i 6 elemenata za vožnju. Ukupna vrijednost skate parka je oko 450 tisuća kuna, od čega je tvrtka Nexe donirala beton u vrijednosti 60 tisuća kuna.

Ciglarska graba sve više postaje omiljeno mjesto Siščana, pogotovo rekreativaca. Uz skate park, dosad su na toj lokaciji već sagrađeni staza oko jezera, dječje igralište, postavljene su kućice s roštiljima, a u realizaciji su promatračnica za ptice, fitnes park i ribička kuća. [ IZ DRUGIH IZVORA | sisak.hr ]