Iz školskog svijeta
KRŠAN
Uspjeh škole plivanja za kršanske mališane
objavljeno: 12. srpnja 2017.

Pod budnim okom voditeljice, magistre tjelesne kulture Silvije Jakovčić iz Lazarića, 19 djevojčica i 10 dječaka naučili su puno o sebi i o vodi, u samo pet dana, od ponedjeljka do petka, koliko je trajao ovaj ljetni program.

Škola plivanja održavala se u Rapcu, na plaži hotelskog kompleksa Maslinica, s desne strane obale, gdje nije pješčano dno, što je jako važno za samostalne početke u vodi, naglasila je Silvija Jakovčić.

Trening je počinjao u 8.30 ujutro i trajao sat vremena, a nakon pauze za marendu bilo je 15 minuta slobodnog plivanja, ali ipak pod nadzorom, a potom se nastavljalo učenje. Točno u podne svaki dan napuštali su autobusom Rabac, da bi već u 12.30 oduševljeno dijelili dojmove s mora sa svojim roditeljima koji su ih svaki dan čekali na Pristavu, u Kršanu.

Svim sudionicima te ljetne škole na samom početku testiran je stupanj znanja plivanja, kako bi se u skladu s time složile grupe za što efikasniji rad. Od ukupno 29, čak 14-ero djece bili su potpuni neplivači. U 5 dana, koliko je škola trajala, učili su osnove plivanja, skok na noge, radili razne vježbe održavanja na vodi kojima se stječe osjećaj za veću sigurnost u moru. 

Budući da je odaziv bio velik, na 29-ero malih učenika pazile su, uz voditeljicu Silviju Jakovčić, Ana Lučić Runko, dipl. defektologinja iz Kršana, te Nikolina Rački, asistentica u nastavi „Liče Faraguna“, škole za djecu s posebnim potrebama iz Labina. Svim sudionicima dodijeljene su diplome posljednji dan, u petak. Na svečanosti završetka u Rapcu sudjelovali su predstavnici Općine Kršan, zamjenik načelnika Roman Carić i direktorica Turističke zajednice Ariana Brnetić. [ IZ DRUGIH IZVORA | krsan.hr ]