Zanimljivosti
BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA
Osnovnoškolci na ljetovanju u Tkonu
objavljeno: 14. srpnja 2017.

Bjelovarsko-bilogorska županija ovaj projekt potpuno financira sa 120.000 kuna, a sve da bi se djeci slabijeg imovinskog stanja osiguralo besplatno ljetovanje. 

Inače, dvije skupine učenika boravit će u odmaralištu Osnovne škole Dežanovac u Tkonu na otoku Pašmanu od 12. do 26. srpnja, a organizirane su im i škola plivanja te različite sportsko-zabavne aktivnosti, kao što je natjecanje u stolnom tenisu, plivanju i pikadu, viseća kuglana, škola plesa, likovne radionice te kviz znanja.

„Jako se veselim moru, kupat ćemo se, igrati i družiti. Ja znam plivati i uživat ću sa svojim prijateljima na plaži“, naglasio je Petar Gavranović, učenik 5. razreda.

„Ispraćam svog sina Petra na ljetovanje. S obzirom na situaciju u kojoj smo, iznenadio sam se kad sam čuo da sin ide na besplatno ljetovanje. Mi si trenutačno ne možemo priuštiti more, imamo još troje djece i ovo je jako lijepo što će se djeca malo opustiti i vidjeti more“, rekao je Pejica Gavranović, otac učenika Petra Gavranovića.

„Bjelovarsko-bilogorska županija provodi ovaj projekt 20 godina. Ove godine, kao i svake, imamo dvije grupe po 35 učenika. To je projekt u kojemu mi vrlo rado sudjelujemo jer to su djeca slabijeg imovinskog stanja koja nisu bila na moru i mi se nadamo da će se zabaviti i naučiti plivati. Za njih su priređeni razni sadržaji, ali i mali pokloni da bi im ovo putovanje bilo što ugodnije. Mi smo sretni da ih možemo ovako ispratiti i da su oni radosni što idu na more“, rekla je zamjenica župana Bojana Hribljan te poželjela svima sretan put i dobru zabavu. [ IZ DRUGIH IZVORA | bbz.hr ]