Školstvo u medijima
HRT DOZNAJE:
Prvi put će biti plaćen dopunski rad nastavnicima
objavljeno: 14. srpnja 2017.

I sve to ne bi bilo ništa neobično, da je taj posao  nastavnicima – plaćen. Ali nije već godinama. A upravo je ispravljanje te nepravde  bilo jedno od predizbornih obećanja vladajućih. 
Zanimljivo je kako se može naći nekoliko milijuna kuna za neke ugovore o radu, a da ne znamo točno za kakve to poslove na kurikularnoj reformi, a plaćanje dopunskog rada nastavnicima godinama je problem – čudi se Željko STIPIĆ iz sindikata ‘Preporod’. Ja se nadam kad naša ministrica pažljivo pročita što se obećavalo u predizborno vrijeme da će donijeti svoj stav o tome treba li  platiti dežurstva na maturi i produžnu nastavu, kaže Stipić. 
A u Ministarstvu se, očito, čitalo jer kažu – sve što se radi iznad norme treba biti i plaćeno i nisu zadovoljni kako je dosadašnjim Zakonom taj rad nastavnika- vrednovan. Sada smo u procesu izmjena i dopuna Zakona  i zajedno sa sindikatima dat ćemo rješenje koje će biti zadovoljavajuće za nastavnike. Nama je najvažnije da su djeca zadovoljna i da dobiju ono što trebaju , a to je znanje za prolaznu ocjenu, rekao je Momir KARIN, iz ministarstva znanosti i obrazovanja. 
Stipić kaže da nije riječ o velikom novcu, ali se radi o principu, to je neposredan odgojno-obrazovni rad i mora se dodatno platiti. Kao i dežurstva na maturi. To je pak posebna priča. 
Za sada ima nekoliko sudskih tužbi, uredi li se uskoro Zakonom način plaćanja dodatnog rada nastavnicima, kako obećavaju u Ministarstvu, to bi bilo jedno od rijetkih predizbornih obećanja, vezano za prosvjetare – za koje bismo mogli reći: obećano-učinjeno. [ IZ DRUGIH MEDIJA | vijesti.hrt.hr ]