Iz školskog svijeta
UMAG > DJEČJI VRTIĆI DUGA I GIROTONDO
Uspješna Škola plivanja za predškolce
objavljeno: 18. srpnja 2017.

Iz Dječjeg vrtića Duga u školu plivanja je bilo uključeno 50 predškolaca, dok je iz vrtića Girotondo sudjelovalo njih 19.

Kao i nekoliko godina prije, škola plivanja organizirana je na umaškoj pješčanoj plaži Villa Rita u Stella Marisu, zbog dobrog pristupa plaži i moru, što uvelike olakšava organizaciju škole plivanja za djecu predškolske dobi. Program je počinjao s jutarnjom tjelovježbom na suhom te igrama i vježbama u dubokoj vodi s raznim pomagalima. Tim su se vježbama i igrama djeca svakodnevno privikavala na vodu te svladavala osnovne motoričke strukture kretanja u vodi. U manje strukturiranom dijelu dana bile su tu i igre u pijesku. Tijekom škole plivanja svladavale su se i prve tehnike plivanja vježbama na suhom, prsna tehnika, kraul i leđna tehnika. Sva su djeca uspješno ostvarila ciljeve i zadatke iz programa, a testiranja djece koja su provodili treneri pokazala su koliko je svako dijete bilo uspješno u svladavanju tehnika plivanja, te što još treba usavršiti.

Posljednji dan škole plivanja svi su sudionici posjetili ronilački klub Subaquatic u Stella Marisu, gdje su domaćini priredili kratki ronilački program i predstavili djeci osnovnu ronilačku opremu. Sam kraj škole plivanja obilježen je podjelom diploma i uživanjem u sladoledu.

Na kraju svakako treba spomenuti trenere i odgajatelje koji su se brinuli o organizaciji i sigurnosti, zabavi i učenju djece tijekom deset dana škole plivanja: prof. kineziologije Saša Rupena (voditelj sportskog programa u DV Duga Umag), Sanja Šteka Kaštrun, Valentino Štingl i Nuša Vivoda kao treneri plivanja te odgojiteljice Alma Bećirević, Kristina Štefanek, Dragana Prakljačić, Kristina Pokorni, Keti Valenta Nović, Marija Dundović, Valnea Šverko i Azzura Barbo. Umag, koji ponosno i zasluženo nosi titulu „Europski grad sporta 2018.“, kontinuirano promovira sport te svim građanima, od najmlađe do najstarije dobi, nudi brojne mogućnosti uključivanja u sport na profesionalnoj i rekreativnoj razini. [ IZ DRUGIH IZVORA | umag.hr ]