MLADI VOLONTERI

Francuzi u Suhopolju

četvrtak, 27. srpnja 2017.

Studenti-volonteri iz Saint-Brieuca u Francuskoj održali su radionicu francuskog jezika u suhopoljskoj knjižnici Matija Gubec.

Suhopoljski mališani imali su iznimnu priliku družiti se s izvornim govornicima francuskog jezika. Kulturna udruga Kreda (https://www.facebook.com/kreativa.edukativa.aktiva/) u suradnji s gradskim društvom Crvenog križa iz Slatine organizirala je kreativno edukativno druženje za polaznike radionica Vesela knjižnica, s ciljem upoznavanja djece s francuskom kulturom i običajima, uz usvajanje jednostavnih fraza, brojeva i pozdrava na francuskom jeziku.

Voditelji su bili volonteri ANNE-LISE MAHE, JULIETTE GELAS, ETIENNE DE BRYE i PIERRE CHOLLET koji su u Hrvatsku došli u organizaciji slatinskog društva Crvenog križa. Nakon deset dana volontiranja u dječjem kampu na Čiovu, u dogovoru s voditeljem GDCK Slatina, Vladimirom Vlatkom Jelenčićem, smjestili su se u Slatini gdje rade i druže se s djecom i izviđačima, a i s mladim posjetiteljima suhopoljske knjižnice. Organizaciju i provođenje aktivnosti pratile su i pomagale i volonterke Udruge Kreda: Anja Fosić (voditeljica knjižnice), Marija Hodak (organizatorica tematskih događanja Općine Suhopolje) i Monika Ružić (učiteljica razredne nastave).

Cijeli događaj potpomogla je Općina Suhopolje i sponzor Školska knjiga.

Načelnik Općine, Siniša Horvat, pozdravio je okupljenu djecu i roditelje i poželio gostima dobrodošlicu, te izrazio zahvalnost za aktivnosti koje su odradili s djecom. Primili su  paketiće s materijalima za djecu školskog uzrasta da bi se upoznali s načinima rada s djecom u hrvatskim školama i ustanovama.

Ostatak poslijepodneva proveli su u obilasku prirodnih (https://www.facebook.com/pticapcelarica/) i kulturno-povijesnih znamenitosti Općine Suhopolje. Uz vodstvo gospodina Danijela Marasa, posjetili su najveću koloniju ptica pčelarica u Hrvatskoj u Cabuni, a zatim i izložbu Stopama starih civilizacija postavljenu u školi u naselju Orešac (ispod kojega se nalaze ostatci rimskog naselja Bolentio).

„Prvi smo put u Hrvatskoj i oduševljeni smo zemljom, ali još više ljudima i vašom otvorenošću i komunikativnošću. Svi su jako ljubazni prema nama i u ovih nekoliko dana naučili smo puno o hrvatskoj kulturi, bogatoj povijesti i običajima. Oduševljeni smo ljepotom vaših crkvi i dvoraca, kao što je i crkva Sv. Terezije Avilske u Suhopolju.

Pohvalno je što se mladi ljudi i u manjim sredinama trude djeci približiti različite kulture i pružiti im raznovrsne aktivnosti. Sretni smo što smo mogli biti dio toga“, rekla je ANNE-LISE MAHE.

 

Cijelu galeriju slika možete pogledati na: https://www.facebook.com/pg/kreativa.edukativa.aktiva/photos/?tab=album&album_id=1714883122140431.

Vezani članci
Školski portal: Odbacite mobitele, bavite se djecom

Odbacite mobitele, bavite se djecom

Najnovija studija pokazuje da ovaj tip ponašanja šteti odnosima roditelja…

Školski portal: Roditelji za djecu: Tri praseta

Roditelji za djecu: Tri praseta

Roditelji su uz pomoć odgojitelja osmislili i izradili scenu, scenarij…

Školski portal: Ovo ljeto u creskoj školi jedrenja 25 mališana

Ovo ljeto u creskoj školi jedrenja 25 mališana

U tom je smislu Cres preklani postao prvo mjesto s…

Stručni skupovi Školske knjige
Slovopis
e priručnik
Preuzimanje digitalnih udžbenika
Preuzimanje višemedijskih materijala
Preuzimanje višemedijskih materijala za srednju školu
E-priručnik Tehnička podrška
Lente vremena
Školski portal: Objavljeni rezultati državne mature

Objavljeni rezultati državne mature

…priopćeno je u na konferenciji za…

Školski portal: Eto rujna, uživajte u ljetu

Eto rujna, uživajte u ljetu

Ljetni praznici jedna su od onih…

Školski portal: Tri načina na koje možete nadahnuti učitelje

Tri načina na koje možete nadahnuti učitelje

Oni žele vođe koji će „napuniti…

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

...nego su odlučili provesti revoluciju svojeg…

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto je važna dinamička akomodacija i…

Zašto su učitelji tako umorni

Zašto su učitelji tako umorni

Ako ste poput većine učitelja koje…