Školstvo u medijima
OBRAZOVANJE > VEČERNJI LIST TVRDI DA JE RIJEČ O KLJUČNOJ FIGURI NA NACIONALNOJ OBRAZOVNOJ SCENI OD 2005.
Tko je Dijana Vican?
objavljeno: 17. kolovoza 2017.

Predsjednica Povjerenstva za provedbu strategije obrazovanja Dijana VICAN trenutačno je jedna od najutjecajnijih osoba u hrvatskom obrazovnom sustavu.

Do sada je nije s funkcije uspjelo svrgnuti ni više od 20 tisuća prosvjednika koji su se diljem Hrvatske okupili kako bi upozorili na važnost kurikularne reforme, a čini se da će ostati na funkciji i unatoč tome što ne uživa povjerenje resorne ministrice Blaženke DIVJAK, koja želi zasjesti i u njenu “fotelju” šefice Povjerenstva. Premijer Andrej PLENKOVIĆ više je puta kazao da Vican ima njegovo povjerenje.

Rektorica Vican odlično radi svoj posao – poručio je i u ponedjeljak i javno pokazao da uživa njegovu potporu.

Koliko je moćna, najbolje se vidi iz njenih pozicija. Osim što je šefica premijerova Povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, Dijana Vican je i rektorica Sveučilišta u Zadru, a Vlada ju je predložila i za predsjednicu Upravnog vijeća Agencije za znanosti i visoko obrazovanje.

Rođena je u Imotskom 1959. godine, diplomirala je pedagogiju u Zagrebu na Filozofskom fakultetu, na kojem je završila i poslijediplomski znanstveni studij iz andragogije i stekla stupanj magistre znanosti, a potom i stupanj doktorice znanosti u polju odgojnih znanosti.

Karijeru je pak gradila na Sveučilištu u Zadru, gdje je postala i rektorica.

U biografiji joj stoji i da se od početka rada na visokoobrazovnoj ustanovi znanstveno i stručno usavršavala u zemlji i inozemstvu (Sjedinjene Američke Države, Finska, Škotska, Slovenija, Danska, Njemačka…) te da je stalno angažirana kao pozvani predavač na stručnim usavršavanjima odgojitelja, učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja… [ IZ DRUGIH MEDIJA | vecernji.hr ] Cijeli tekst PROČITAJTE OVDJE.