Zanimljivosti
OŠ JOSIPA ANTUNA ĆOLNIĆA ĐAKOVO > MALI ZBOR OD IDEJE DO TONSKOG STUDIJA I MALIH EKRANA
Braću ne donose rode, prvi videospot malih zboraša
objavljeno: 21. kolovoza 2017.

Budući da je već u prvome razredu imala izvrsne solističke dionice u jednoj pjesmi maloga zbora, i ovaj je put izbor pao na nju.

Ideja za snimanje spota za baš ovu pjesmu došla je od učiteljice Željke GOLUŽE GREGAČEVIĆ, koja je i osmislila scenarij za spot. Kako bi se odradile sve pripremne radnje i dobili pristanci autora teksta i glazbe, u pomoć su pritekli Lorenini roditelji. Cijela njena obitelj živi uz glazbu. Tata svira u bendu, mali braco vježba sviranje na bubnjevima, a i striko i ujo su glazbenici.

Tremu je Lorena imala samo pri snimanju u studiju, kad su joj se u prvom pokušaju tresle noge, no nakon dva pokušaja već su počeli snimati. U prvom su danu njene dionice već bile snimljene. Ostatak zbora također je s lakoćom odradio snimanje zvučnog zapisa. Mali su zboraši ozbiljno i odgovorno shvatili taj posao.

Uslijedilo je iskustvo prvoga spota, pa su mali zboraši sada potpuno zadovoljni. Uspješno su svladali dogovorenu koreografiju. Vladali su vješto i tekstom i koncentracijom, unatoč prvom susretu s kamerama i izmjenama lokacija, i uživali igrajući se pjesmom.

U zajedničkom radu i stvaranju novih iskustava mali su učenici razvili i sigurnost u nastupu. Ovaj videospot veliki je iskorak u radu Ćolnićevog maloga zbora koji djeluje već deset godina, a može se vidjeti na Youtubeu i Dječjoj televiziji.

 

Osim na školskim priredbama, gostuje i na priredbama raznih udruga ili društava. Zbor ima pedeset članova, a snimanje su doživjeli kao jako lijep i zabavan, ali nimalo lagan posao.

Iskustvo nastupa izvan škole Lorena je stekla na Zlatnom glasu, gradskom natjecanju pjevača amatera održanom u siječnju. Pjevala je tada pjesmu “Kokolo” grupe Magazin, oduševila publiku i osvojila treće mjesto. Nastup je uvježbavala uz očev bend.

U Glazbenoj udruzi Arija vježba pjevanje, a od jeseni želi krenuti i u Glazbenu školu “Ivan Goran Kovačić” u Đakovu. Vrckasta je i komunikativna, a scenski nastup izvodi bez treme. Voli slušati Beyonce, Violetu i Miju Dimšić. Kad odraste, želi se baviti glazbom kao profesorica pjevanja ili klavira.

………………

Braću ne donose rode

Voditeljica projekta: Željka Goluža Gregačević
Solistica: Lorena Ljepotić
Autor teksta: Ljubivoje Ršumović
Autor glazbe: Aleksandar Aca Korać
Aranžman: Josip Seiter
Tonska produkcija: ROCKOKO Studio (Tihomir Ivanetić)
Videoprodukcija: Produkcija Nova © 2017
Režija: Mario Šulina
Scenarij: Željka Goluža Gregačević
Snimatelji: Mario Šulina / Ivan Bilandžić / Vladimir Franjić / Vinko Bilandžić
Glazbenici u studiju: Josip Seiter, Slaven Crnojević, Tomislav Štimac, Ivan Ljepotić