Jučer-danas-sutra
JESENSKI UPISNI ROK, POŠTUJTE LISTU PRIORITETA
Počele prijave za jesenski upisni rok
objavljeno: 22. kolovoza 2017.

U školama je ostalo slobodno više od šest tisuća mjesta, dovoljno za sve koji se nisu uspjeli upisati u ljetnom roku.

Cijeli postupak prijava detaljno je opisan u publikaciji „Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2017./2018. – Idemo u srednju!“ te upućujemo sve kandidate da dobro prouče postupak.

  • Prijave obrazovnih programa trajat će do 28. kolovoza 2017. u 12.00 sati, uz iznimku obrazovnih programa koji zahtijevaju dodatne provjere, a koji će se moći prijavljivati do 22. kolovoza 2017. (vidljivi su na kartici Obrazovni programi/Programi s ranijim rokom prijave).

Svi kandidati koji žele prijaviti obrazovne programe i upisati se u jesenskom roku moraju ih prijaviti u navedenim rokovima te poštovati i ostale rokove navedene u publikaciji.

U jesenskom roku svaki se kandidat može prijaviti za šest programa srednjih škola, ovisno o tome gdje ima slobodnih mjesta. Naglašavamo svim kandidatima da listu prioriteta treba pažljivo pripremiti tako da se na vrh liste postavi obrazovni program koji se najviše želi upisati, a zatim i ostali, željenim redoslijedom.

Sukladno tome, kandidat će se optimalno rasporediti na obrazovni program koji mu je najviši na listi prioriteta, a za koji je, prema ostvarenim bodovima, u sklopu upisne kvote. Posebnu pozornost potrebno je obratiti pri prijavljivanju paralelnih umjetničkih programa na način opisan u publikaciji „Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2017./2018. – Idemo u srednju! – Učenici koji upisuju umjetničke programe“. [ IZVOR | upisi.hr ]