Zanimljivosti
ODRŽANA 5. ROBOTRKA NA PRSTENAC U BARBANU
Slavodobitnik je Lovro SOKOLIĆ iz Vrbnika
objavljeno: 24. kolovoza 2017.

…i na njemu je sudjelovalo 63 učenika i 21 ekipa. Drugo natjecanje bilo je 3. lipnja 2017. u Čavlima, domaćin je bila Osnovna škola Čavle, a sudjelovalo je 66 učenika iz 22 ekipe.

Na završnom natjecanju u Barbanu bio je 51 učenik iz 17 ekipa iz Pule, Barbana, Vodnjana, Banjola, Krka, Vrbnika, Čavli, Rijeke, Pazina, Poreča i Medulina, a na svim natjecanjima je sudjelovao ukupno 91 učenik.

Natjecanje je spoj tradicije i suvremenih tehnologija. Nakon završenog natjecanja sve ekipe dobile su i nagrade za osvojena mjesta koje je osigurao ZTK Pula.

SLAVODOBITNIK 5. ROBOTRKE NA PRSTENAC s najviše pojedinačno osvojenih punata na SVA TRI NATJECANJA je učenik LOVRO SOKOLIĆ, član ekipe Comet III iz OŠ “Fran Krsto Frankopan” iz Vrbnika sa ostvarenih 25 od mogućih 27 punata. Lovro je od 9 vožnji u 7 pogodio u sridu, a u dvije vožnje u 2, što je najbolji pojedinačni rezultat do sada.

PROGLAŠENE SU I TRI NAJBOLJE EKIPE 5. ROBOTRKE NA PRSTENAC.

1)      Priznanje i plaketu za osvojeno PRVO MJESTO je dobila ekipa THREE ELEMENTS, Klub informatičara otoka Krka (KIOK Krk), mentor Boris BOLŠEC, a članovi ekipe su učenici Gabriel BAJČIĆ, Matej BAN i Dominik ROJNIĆ.

2)     Priznanje i plaketu za osvojeno DRUGO MJESTO je dobila ekipa COMET III, OŠ “Fran Krsto Frankopan”, PŠ Vrbnik, mentor Dragan DŽEKO, a članovi ekipe su učenici Lovro SOKOLIĆ, Aldo ŠPANJIĆ i Mateo SATINOVIĆ.

3)     Priznanje i plaketu za osvojeno TREĆE MJESTO dobila je ekipa Vejani, OŠ “Fran Krsto Frankopan” Krk, mentor Boris BOLŠEC, a članovi ekipe su učenici Ivona ŽIC, Oriana MEĐIMOREC i Jacob PRAH.

Organizacijski odbor 5. Robotrke na prstenac odlučio je zbog izuzetnog rezultata ovaj put nagraditi i Ivonu ŽIC, natjecateljicu iz ekipe Vejani iz KIOK Krk, koja je imala 24,5 punata, samo 0,5 manje od slavodobitnika. Ivona je ostvarila drugi najbolji pojedinačni rezultat – od 9 vožnji u 8 vožnji je pogodila u sridu, a u jednoj vožnji je imala 0,5 punata.

Peta Robotrka na prstenac uključena je i u program 42. Trke na prstenac u Barbanu. [ IZ DRUGIH MEDIJA | regionalexpress.hr ]