Zanimljivosti
OŠ 'ANTUN NEMČIĆ GOSTOVINSKI', KOPRIVNICA
Učenici sudjelovali na velikoj fotoradionici u Istri
objavljeno: 25. kolovoza 2017.

Na radionicama su sudjelovala djeca iz različitih krajeva Hrvatske (Rovinj, Valpovo, Križevci, Požega, Rijeka, Bjelovar, Križ, Zagreb, Našice, Zadar, Šibenik i Vukovar).

Bila je to dvanaestodnevna avantura. U svijet fotografije uvela ih je camera obscura, zastarjeli način fotografiranja. Uz stručno vodstvo Zlate MEDAK upoznali su se s radom profesionalnih fotoaparata. Kako se pravilno koristiti macro objektivom, fokusom, slikanjem pokreta i brojne druge načine fotografiranja. Uz praktično vježbanje i fotografiranje uz određenu temu učili su i uz filmove koje su im prikazali voditelji. Tijekom 12 dana provedenih u Istri posjetili su brojna mjesta koja su zbog svojih znamenitosti učinile njihove fotografije još ljepšima. Uživali su u okusima i mirisima istarske kuhinje, upoznali se s kulturnom baštinom Istre i sjajno se zabavljali kreativnim ukrašavanjem majica akrilnim bojama i varikinom.

Cjelodnevni intenzivni izazovi protkani zabavom i kupanjem završili su zajedničkom izložbom fotografija na platnu koja će godinu dana biti postavljena u prostoru Omladinskog hostela u Puli. [ IZ DRUGIH MEDIJA | epodravina.hr ]