Zanimljivosti
2. FESTIVAL SLATINSKIH TALENATA
Učenici osnovnih i srednjih škola natjecali se u 4 kategorije
objavljeno: 29. kolovoza 2017.

Sudionike i posjetitelje pozdravio je gradonačelnik Denis Ostrošić, rekavši da je lijepo što Dan grada počinje tom manifestacijom, i to upravo nastupom najmlađih. Čestitke Društvu Naša djeca Slatina na organizaciji festivala, ali i na svim aktivnostima tijekom cijele godine, izrekao je župan Igor Andrović, koji je i otvorio festival. Tijekom ljeta održano je više od 30 glazbenih radionica na kojima su prijavljeni natjecatelji i njihovi mentori s članovima glazbenog sastava Čista petica uvježbavali nastupe.

U revijalnoj kategoriji nastupili su predškolci, a potom su u četiri natjecateljske kategorije nastupili učenici osnovnih i srednjih škola.

U prvoj kategoriji nižih razreda najviše ocjene članova prosudbenog povjerenstva dobila je Dora Kokorić, u drugoj kategoriji nižih razreda najbolja je bila Lara Kokorić, od učenika viših razreda prvo mjesto zauzela je Lea Virovac, a najuspješnija srednjoškolka bila je Matea Pintarić. Nagrade pobjednicama uručili su gradonačelnik Ostrošić i župan Andrović, a organizatori festivala za pobjednike pripremaju i zanimljivo nagradno putovanje. Kao gošće na festivalu nastupile su sestre blizanke iz Londona Sofia i Elena Reville, koje su na ljetovanju kod bake u Slatini.

– Sretni smo i ponosni što su gradonačelnik Denis Ostrošić i župan Igor Andrović uveličali naš festival otvorenjem i nazočnošću, kao i na završnici dodjelom nagrada – rekla je predsjednica DND-a Slatina Snježana Pačarić, zahvaljujući svim sudionicima, mentorima, donatorima i predstavnicima medija što su pridonijeli uspješnom održavaju priredbe.

Suorganizatori 2. Festivala slatinskih talenata bili su Grad Slatina, Županija virovitičko-podravska i gradska Turistička zajednica. [ IZ DRUGIH MEDIJA | glas-slavonije.hr ]