Pljesak molim
Stručni skup povodom Međunarodnog dana pismenosti
Koliko smo pismeni/nepismeni – digitalna pismenost našeg doba
objavljeno: 8. rujna 2017.

Stručni skup povodom Međunarodnog dana pismenosti koji tradicionalno organizira Hrvatsko čitateljsko društvo održava se 8. rujna 2017. u Velikoj dvorani Školske knjige u Masarykovoj 28 u Zagrebu. Okupljene su uvodnim govorom pozdravili predsjednik Nadzornog odbora Školske knjige dr. sc. Ante Žužul i predsjednica Hrvatskog čitateljskog društva Snježana Berak, mag. bibl.

Na ovogodišnjem skupu pod nazivom “Koliko smo pismeni/nepismeni – digitalna pismenost našeg doba” izlaganja će održati domaći i strani predavači-stručnjaci za područje pismenosti i čitanja.

Kao ciljevi skupa navode se: razvoj digitalne pismenosti i poticanje čitatelja na aktivno i kritičko čitanje u duhu vremena u kojem živimo; predstavljanje djelotvornih programa koji motiviraju i potiču digitalnu pismenost kod djece, mladih i odraslih; poticanje suradnje svih sudionika uključenih u programe poticanja pismenosti osobito digitalne pismenosti; pozicioniranje HČD-a kao stručne udruge koja promiče, istražuje i zagovara pismenost u skladu s mogućnostima svakog pojedinca.