Zanimljivosti
ČAKOVEC: PRIJAM ZA USPJEŠNE SPORTAŠE
Župan primio djecu hrvatskih branitelja koja se bave sportom
objavljeno: 12. rujna 2017.

… u pratnji četvero voditelja, Marija Horvata, Kristine Golubić, Franje Horvata i Vladimira Vidovića. Osnovnoškolci i srednjoškolci koji su činili ekipu, pravo nastupa stekli su rezultatima postignutima na 5. Županijskim susretima održanima u lipnju u Prelogu.

Kako su se i s ovog natjecanja vratili s odličjima, četiri zlatne medalje i jednom srebrnom, za njih je upriličen prijam u Velikoj vijećnici Međimurske županije, gdje su djecu dočekali domaćini, župan Međimurske županije Matija Posavec sa zamjenicima Sandrom Herman i Josipom Grivcem. Bila je to prigoda da im župan i osobno čestita na ostvarenim uspjesima, potakne ih da se i dalje trude i vježbaju te pokaže svoje uvjerenje da rezultati zasigurno neće izostati. Također, iskoristio je priliku istaknuti da će uvijek imati potporu Međimurske županije, koja prati rad i aktivnosti udruga branitelja, stipendira djecu branitelja te pomaže njima i njihovim roditeljima u daljnjem školovanju.

Kako su mu pritom objasnili, natjecanje se sastojalo od sedam disciplina, a naši Međimurci sudjelovali su u stolnom nogometu, elektroničkom pikadu, likovnoj radionici i modeliranju te postigli izvrsne rezultate, dostojno predstavili svoju županiju, a za svoj su trud nagrađeni medaljama. Tako su zlatna odličja u stolnom nogometu osvojili Luka Janušić i Patrik Dodlek iz Belice u mlađoj dobnoj skupini, a Filip Tkalčec iz Ivanovca i Domagoj Haramija iz Donje Dubrave u starijoj skupini u paru, Sebastijan Blažinčić iz Male Subotice i Dominik Balog iz Donje Dubrave zlatom su se okitili u elektroničkom pikadu, dok je mlada umjetnica Lana Stupar iz Totovca s drugim mjestom i srebrnom medaljom predstavila Međimurje i u likovnoj radionici.

Uz osvajače medalja, na 16. susretima bili su Stefani Golub, Luka Zadravec, Dario Mesarić, Sebastijan Petek, Kruno Perhoč, Ivona Kalšan, Karolina Kranjčec, Iva Kočiš, Natali Kovačić, Mihael Gunc, Iris Burjek, Petra Petek, Rene Horvat i Lucija Golub, također vrlo dobri u disciplinama u kojima su se natjecali. Nakon ugodnog razgovora, iznesenih dojmova, čašćenja te pokoje šale, zajedničkom fotografijom ovjekovječen je ovaj veseli susret. [ IZ DRUGIH IZVORA | medjimurska-zupanija.hr ]