Jučer-danas-sutra
VRATILI SMO SE U ŠKOLU I…
„Ne razmišljajte samo o ocjenama nego i o životu koji dolazi poslije“
objavljeno: 13. rujna 2017.

Facebook Live sesiju s Andreasom Schleicherom, voditeljem OECD-ova Odjela za obrazovanje i vještine, pogledajte i poslušajte na sljedećoj poveznici.

  

Schleicher u intervjuu kaže da se „u školi uvijek događa nešto zanimljivo“ te da bi učenici trebali „razmišljati ne samo o ocjenama nego i o životu koji dolazi poslije.“ O podučavanju Schleicher kaže da „danas vjerojatno ne postoji teži posao od podučavanja“.

Što je zajedničko zemljama koje postižu najbolje rezultate na PISA testovima? Prema Schleicherovu mišljenju, te zemlje:

  • „vjeruju u ulaganje u budućnost više nego u potrošnju danas; one ulažu u edukaciju“
  • „vjeruju u uspjeh svakog djeteta“
  • „mogu privući najtalentiranije učitelje u najizazovnije učionice“.

U intervjuu Schleicher također govori o učeničkoj tjeskobi, veličini razreda, domaćoj zadaći i vrsti vještina koje današnji učenici moraju usvojiti.

Shleicher je usto spomenuo i neke zanimljive podatke koji će biti objavljeni sljedećeg tjedna na konferenciji Education at a Glance 2017. Podatci govore o tome tko što uči i što to znači za nezaposlenost i zarađivanje u kasnijoj životnoj dobi.

Education at a Glance emitirat će se 12. rujna 2017. u 11 sati.

Više informacija možete pronaći OVDJE.

……………………..

NAPOMENA

  • Blog OECD Education & Skills Today raspravlja o postojećim i novim problemima u edukaciji, koji uključuju uspješnost učenika na međunarodnim testovima (PISA), vještine 21. st., kretanja u višoj edukaciji, učenje u ranom djetinjstvu i dr.
  • Izvor: oecdeducationtoday.blogspot.hr