Zanimljivosti
OŠ MIHOVIL PAVLEK MIŠKINA, ĐELEKOVEC
Osnovci u igri učili kako pomagati osobama s invaliditetom
objavljeno: 13. rujna 2017.

Tako je održana prva projektna radionica u sklopu koje su obilježili i Olimpijski dan, doznajemo od ravnateljice đelekovečke škole Sonje VULJAK. Radionica je nazvana „Čovječe, ne ljuti se”, a vodila ju je profesorica tjelesne i zdravstvene kulture Jasmina MARKIĆ.

Ta društvena igra igrala se na igralištu s pomoću velike kocke od spužve. U ekipama su bili učenici četvrtoga i petog razreda, a u svakoj je ekipi bila i po jedna osoba s invaliditetom. Tako su učenici naučili pomagati u igri, koja je bila osobito zabavna i korisna svim sudionicima, kako je ocijenila ravnateljica Vuljak.

Inače, školu u Đelekovcu trenutačno pohađa jedna učenica s invaliditetom, što je bio dodatni motiv za sudjelovanje u zajedničkom projektu s Udrugom „Bolje sutra“. Jedan od ciljeva projekta jest educirati djecu bez poteškoća o osobama s invaliditetom te proširiti znanja o takvim osobama, ali i stvarati uvjete za jednake mogućnosti za sve u zajednici, a tako i za inkluzivno društvo. U tijeku ovog polugodišta u đelekovečkoj školi bit će u sklopu projekta UPS održane još dvije radionice. Suradnja s koprivničkom Udrugom „Bolje sutra“ silno ih raduje, poručuje ravnateljica Vuljak. [ IZ DRUGIH MEDIJA | drava.info ]