POŽEGA

Završen novi vrtić, s radom počinje za mjesec i pol

srijeda, 13. rujna 2017.

Gradonačelnik Darko PULJAŠIĆ sa svojim je zamjenicima i suradnicima, ravnateljicom vrtića, izvođačima radova i novinarima obišao novi dječji vrtić na Prauljama.

Završen novi vrtić, s radom počinje za mjesec i pol

Vrtić čija je gradnja počela u veljači, sagrađen je, ali s otvorenjem će se pričekati do završetka gradnje pristupne ceste kako bi projekt bio potpuno završen.

Imali smo još dodatnih radova koje smo smatrali osobito važnima kako bi ovaj vrtić ispunio svoju formu i svrhu zbog koje smo ga i sagradili. Okoliš je uređen, ali lijeva i desna strana slijepe su ulice, što znači da nema mogućnosti jednostavnog dolaska i odlaska. Trenutačno je predviđeno samo 14 parkirnih mjesta, što ne može zadovoljiti ni potrebe zaposlenika vrtića. Pod tim uvjetima nije moguće funkcionirati i očekivati normalan rad. Zato smo odlučili sagraditi cestu i još 56 parkiranih mjesta, a spoj Zelene i Rudinske ulice činit će kružni tok koji će omogućiti brži protok vozila i olakšati ponajprije roditeljima probleme s parkiranjem i dovoženjem djece u vrtić – rekao je gradonačelnik Darko Puljašić te dodao kako se završetak tih radova očekuje u idućih 45 dana, nakon čega će i vrtić biti u funkciji.

Uz već dosad poznatih 11,8 milijuna kuna vrijednosti investicije, nakupilo se još troškova pa je cijeli iznos 15,2 milijuna kuna. U radu je, naime, došlo do proširenja određenih zahvata, a te su investicije stajale oko 1,7 milijuna kuna. Također, raspisan je natječaj za prilaznu cestu (spoj Zelene i Rudinske ulice), čija je vrijednost 1,5 milijuna kuna. Ususret su izašle i Hrvatske vode, koje su riješile problem kanala uz objekt vrtića, a vrijednost tih radova je 200 tisuća kuna.

Kada sve zbrojimo, dolazimo do ukupne investicije od 15,2 milijuna kuna, što znači 12 milijuna kuna iz sredstava kredita HBOR-a, tri milijuna vlastitih sredstava grada i 200 tisuća kuna pomoći od Hrvatskih voda – objasnio je Mario PILON, zamjenik gradonačelnika.

Vrtić će zadovoljiti sve potrebe i standarde te povećati kapacitet vrtićkog smještaja za djecu. Novi se vrtić prostire na oko tri tisuće četvornih metara. Imat će pet vrtićkih i pet jasličkih jedinica, od kojih svaka skupina može imati 20 do maksimalno 25 djece, a jaslička do petnaestero, što znači da će vrtić moći primiti ukupno do 200 djece. Zgrada je prizemna, a predviđene su i prostorije za upravu te gospodarski dio s kuhinjom i blagovaonicom.

– Smatram da je to logičan slijed i ono što treba učiniti u ovom trenutku kako bi vrtić bio funkcionalan. Tako će biti završena cjelovita priča – dodao je gradonačelnik. [ IZ DRUGIH IZVORA | pozega.hr ]

 

Vezani članci
Školski portal: Kako se služiti digitalnim šestarom i digitalnim ravnalom na interaktivnoj ploči

Kako se služiti digitalnim šestarom i digitalnim ravnalom na interaktivnoj ploči

… omogućuje učiteljima i učenicima visok stupanj interakcije i suradnje…

Školski portal: CAP program Korak po korak u tri škole

CAP program Korak po korak u tri škole

CAP (čit. kap; akronim od Child Assault Prevention) program je…

Školski portal: Uspješna  Učionica bez zidova

Uspješna Učionica bez zidova

… na temelju Odluke o dodjeli financijske potpore za projektne…

Stručni skupovi Školske knjige
Slovopis
e priručnik
Preuzimanje digitalnih udžbenika
Preuzimanje višemedijskih materijala
Preuzimanje višemedijskih materijala za srednju školu
E-priručnik Tehnička podrška
Lente vremena
Školski portal: 10 načina kako spriječiti disciplinske probleme

10 načina kako spriječiti disciplinske probleme

Ipak, jeste li primijetili da su…

Školski portal: Velika gesta Marcela BROZOVIĆA

Velika gesta Marcela BROZOVIĆA

Vijest je objavila Općina Nuštar na…

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

...nego su odlučili provesti revoluciju svojeg…

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto je važna dinamička akomodacija i…

Zašto su učitelji tako umorni

Zašto su učitelji tako umorni

Ako ste poput većine učitelja koje…