Zanimljivosti
EDUKATIVNO-ZABAVNA AKCIJA “SIGURNO DO CILJA”
Učenici se natjecali u vožnji autima na daljinsko upravljanje
objavljeno: 14. rujna 2017.

… iz OŠ Svete Ane, Franje Krežme, Antuna Mihanovića i Vladimira Becića. U akciji koju provode Zajednica tehničke kulture Grada Osijeka i ZTK OBŽ-a u suradnji s Odjelom prevencije PU OBŽ-a, Auto-moto klubom Slavonac i Automodelarskim klubom Osijek, mališani su na predviđenom poligonu s preprekama imali zadatak što sigurnije do cilja dovesti električni automobil na daljinsko upravljanje. Neki su u tome bili bolji, neki malo lošiji, a najvažnije od svega je da su se svi dobro zabavili i nešto naučili.

Za akciju je specifično to što pokušavamo naučiti djecu, ali i vozače da se trebaju što sigurnije i opreznije kretati u prometu – istaknula je Terezija BLEKIĆ, voditeljica Centra tehničke kulture Osijek.

Ovom prilikom djecu želimo upozoriti na osnovna pravila sigurnog ponašanja u prometu, kao i na neke druge aspekte ponašanja i poštovanja zakonskih propisa vezano uz njihov odlazak do škole i povratak iz škole kući – poručio je Robert ŠKORVAGA, policijski službenik Odjela prevencije PU OBŽ-a.

Organizatori su na svojim štandovima za djecu osigurali promidžbene materijale, a najzanimljiviji su im bili prometni policijski prsluci, kape i stop tablice te su se i sami okušali u ulozi prometnog policajca. Akciju je podržao i gradonačelnik Ivica VRKIĆ, koji se s učenicima družio tijekom natjecanja.

– Kao društveno odgovorna zajednica na ovaj način javno obavještavamo naše vozače da imamo prvašiće u prometu i molimo ih da se vodi računa o njihovoj sigurnosti – poručio je gradonačelnik. [ IZ DRUGIH MEDIJA | glas-slavonije.hr ]