Jučer-danas-sutra
OSAM FACEBOOK-GRUPA ZA UČITELJE KOJIMA ĆETE SE HTJETI PRIDRUŽITI
Niste sami na ovom putovanju
objavljeno: 14. rujna 2017.

Život učitelja vrlo je užurban, vremena uvijek nedostaje. Stoga, kamo otići kada tražite potporu, ideje i inspiraciju? Najbolje su mjesto virtualne zbornice ili učiteljske Facebook-grupe. Evo nekih od naših omiljenih učiteljskih Facebook-grupa. To su mjesta na kojima svoja iskustva možete podijeliti sa zajednicom drugih istomišljenika.

1. BREAKOUT EDU

 

Ako vas zanima novi trend digitalnih „soba za bijeg“ u učionici, ovo bi mogla biti grupa za vas. Tu možete naći poveznice za „sobe za bijeg“ za sve dobi te naći savjet za stvaranje vlastite sobe za bijeg.

2. WEARETEACHERS: HIGH SCHOOL TEACHERS HELPLINE

 

Ovdje možete postavljati općenita pitanja i dijeliti svoje ideje s drugima. No možete provjeriti i neke od njihovih drugih grupa poput High School Teachers Helpline, koja je dostupna za učitelje koji se fokusiraju na više razrede. Ako radite s tinejdžerima, ova je grupa definitivno za vas.

3. WEARETEACHERS: FIRST YEARS

 

Prve godine podučavanja mogu biti neke od najizazovnijih, a učitelji doista trebaju dodatnu potporu. To je razlog zbog kojeg smo pokrenuli WeAreTeachers First Years. Ova je grupa pravo mjesto za nove učitelje. Tu također možete naći mentora, ili više njih. Objavite svoje pitanje ili ideju i dobit ćete brze povratne informacije od drugih koji su bili na istome mjestu na kojem ste vi sada.

4. TEACHERS THROWING OUT GRADES

 

Starr Sackstein jedna je od dugogodišnjih zagovornica podučavanja bez ocjenjivanja. U njezinoj grupi možete naći mnogobrojne važne diskusije o tome kako je i zašto podučavanje bez ocjenjivanja bolje. Ako ste zainteresirani za takav tip podučavanja, pridružite se diskusiji u ovoj aktivnoj grupi.

5. CREATIVE HIGH SCHOOL ENGLISH

 

Ako vas zanima što kreativni učitelji engleskog jezika širom svijeta objavljuju svakog dana, pridružite se ovoj grupi. Učitelji se tu povezuju radi suradnje, dijeljenja kreativnih resursa te da bi saznali više o najnovijim pedagogijama s pomoću poveznica, podcasta i članaka.

6. STEM EDUCATOR SUPPORT GROUP

 

Bez obzira na to koji predmet podučavate, ako ste zainteresirani za unošenje aktivnosti „sam svoj majstor“ i STEM aktivnosti u svoj kurikul, ovo bi mogla biti izvrsna grupa za vas. Ljudi ovdje dijele fotografije svojih projekata „sam svoj majstor“, traže materijale i informacije o STEM aktivnostima te razmjenjuju ideje od kojih drugi mogu imati koristi.

7. TECHNOLOGY TEACHER TRIBE

 

Iako je ova grupa namijenjena posebno nastavnicima tehnologije, mnoge teme mogle bi se primijeniti na niz učionica. Tu možete naći npr. rasprave o digitalnom građanstvu, savjete o idejama za podučavanje te rasprave o tome koja je vrsta tehnologije ili koje su aplikacije najbolje za učionicu.

8. TEACH SCIENCE WELL AND MAINTAIN YOUR SANITY

 

Ovo je grupa učitelja znanosti koji su predani pomaganju učenicima i ostalima u bavljenju znanošću. Ona također nudi širok spektar izvrsnih resursa.

Pronjuškajte po ovim grupama ili pretražite Facebook s pomoću neke ključne riječi i zatim kliknite na grupe. Facebook-grupe doista su izvrsno mjesto za dijeljenje ideja i potporu. Ne očajavajte, niste sami na ovom putovanju.

………………

NAPOMENA:

  • We Are Teachers internetska je zajednica edukatora čija je misija inspirirati učitelje i pomoći im dijeljenjem praktičnih razrednih ideja, savjeta i učiteljskog humora.
  • Izvor: weareteachers.com