Zanimljivosti
OŠ BEDEKOVČINA
Otvorena obnovljena školska dvorana
objavljeno: 14. rujna 2017.

koji je istaknuo kako je obnova dvorane u Bedekovčini bio jedan od prioriteta Krapinsko-zagorske županije u razdoblju ljetnih praznika. Gotovo dva milijuna kuna vlastitih sredstava u ovome ljetnom razdoblju uložili smo u radove – da bismo poboljšali kvalitetu i uvjete rada u školama. U Bedekovčini je obnovljena dvorana, a najviše smo uređivali krovišta i školske kuhinje“, rekao je župan Kolar te dodao kako Krapinsko-zagorska županija već sada u školstvo ulaže sedam posto više od prosjeka hrvatskih županija. „Prema najavama Ministarstva financija, proračuni županija rast će, a mi smo donijeli odluku da dvije trećine tog rasta, ma koliki on bio, ulažemo u obrazovanje“, poručio je župan Željko Kolar.

Krapinsko-zagorska županija pribavila je 200 tisuća kuna za obnovu dvorane, dok je ostatak sredstava osiguran iz proračuna Općine Bedekovčine. Načelnik Bedekovčine Darko Ban istaknuo da je ovo veliki dan za osnovnu školu i cijelu Bedekovčinu. „Već 25 godina imamo problema s ovom sportskom dvoranom. Naime, pokrov koji je tada montiran nije se pokazao zadovoljavajućim pa se parket, koji je također izrađen tada, godinama natapao te je istrunuo i jednostavno nije zadovoljavao potrebe nastave. Sada smo, nakon kompletne adaptacije, u obnovljenoj dvorani koju će naša djeca moći sigurno upotrebljavati“, poručio je načelnik Ban.

Ravnatelj škole Ivan Paradi istaknuo je da se obnova dvorane odnosila na njezin ključni dio – podlogu. „Dosad je praksa bila stavljanje drvenoga sportskog poda. Mi smo to sada osuvremenili PVC podlogom, s kvalitetnom potkonstrukcijom“, rekao je ravnatelj škole koja ima 390 učenika te dodao kako je vrlo zadovoljan dinamikom i kvalitetom odrađenih radova. Dvoranom OŠ Bedekovčina služe se i mnogobrojne udruge s područja Općine Bedekovčine.

Županu Željku Kolaru u otvorenju dvorane simboličnim rezanjem vrpce pridružio se predsjednik Učeničkog vijeća OŠ Bedekovčina Nino Mohač. [ IZ DRUGIH IZVORA | kzz.hr ]