Jučer-danas-sutra
ZA RAZLIKU OD DRUGIH SREDINA
U porečkim školama razred prvašića više
objavljeno: 15. rujna 2017.

Tako je u Osnovnu školu Poreč krenuo 171 prvašić, uključujući područne škole u Žbandaju, Novoj Vasi i Velome Maju, što Osnovnu školu Poreč čini školom s najvećim brojem prvašića u cijeloj Istri.

Matična porečka škola sada broji 107 učenika u pet prvih razreda, dok ih je 25 krenulo u Novu Vas, 15 u Veli Maj te 24 u Žbandaj.

U povodu prošlotjednoga prvog dana škole gradonačelnik Poreča Loris Peršurić svim je prvašićima zaželio mnogo sreće, znanja i lijepih uspomena, a učiteljicama je podijelio i prigodne darove kako bi početak novog razdoblja u životu bio što ljepši, ugodniji i zabavniji. Gradonačelnik je, osim djeci, mnogo sreće, ali i strpljenja, zaželio i roditeljima, istaknuvši da je osobito ponosan što upravo Poreč ima najviše prvašića.

– To potvrđuje da smo grad koji stalno raste, grad koji i dalje, jedini u Istri, ima pozitivan prirodni prirast, grad koji svojoj djeci želi omogućiti jednake, izvrsne uvjete za obrazovanje – otvorenjem nove škole u Žbandaju, gradnjom škole na Finidi i naposljetku, jednosmjenskom nastavom za svu porečku djecu – to ćemo i ostvariti – zaključio je gradonačelnik. U drugu osnovnu školu u gradu, Talijansku osnovnu školu „Bernardo Parentin“ ove je godine krenulo sedam prvašića, a njima je mnogo uspjeha poželjela zamjenica gradonačelnika Nadia Štifanić Dobrilović. [ IZ DRUGIH IZVORA | porec.hr ]