Zanimljivosti
KATOLIČKA OSNOVNA ŠKOLA I KATOLIČKA KLASIČNA GIMNAZIJA, VIROVITICA
Počeli pripremni radovi na rekonstrukciji i dogradnji
objavljeno: 18. rujna 2017.

… nadogradit će se ulazno stubište i dizalo te će se ona koristiti za potrebe osnovne škole. Sa zapadne strane izgradit će se novo krilo, u kojem će se u prizemlju nalaziti školska knjižnica, učionice, sanitarni čvorovi…, a na katu učionice i ostale potrebne prostorije za osoblje. Između postojećega i novoga krila škole, na sjevernoj strani čestice, sagradit će se školsko-sportska dvorana s pratećim prostorijama, odnosno garderobom, sanitarnim čvorovima i kabinetom, dok će se zapadno od novoga krila škole sagraditi košarkaško igralište. Osim rekonstrukcije postojećeg dijela zgrade i dogradnje novoga krila, odnosno dogradnje dvorane s dodatnim parkirališnim mjestima, na parceli će se urediti i botanički vrt.

Građevinsku dozvolu za rekonstrukciju i dogradnju izdao je Upravni odjel za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Virovitice.

– Građevinska dozvola izdana je u lipnju ove godine, i to u vrlo kratku roku, uz poštovanje svih zakonskih procedura. Investitor i opunomoćenik investitora izjavili su da se dosad na području cijele Republike Hrvatske nisu susreli s tako učinkovitim radom Gradske uprave. Građevinska dozvola izdana je, naime, za samo nekoliko dana – rekla je Alida SARAČEVIĆ MOSLAVAC, voditeljica Odsjeka za prostorno uređenje pri Upravnom odjelu za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Virovitice. [ IZ DRUGIH IZVORA | virovitica.hr ]