Zanimljivosti
U GRADSKOM PARKU U KOPRIVNICI
Ljuljačka namijenjena djeci s invaliditetom
objavljeno: 18. rujna 2017.

U sklopu te akcije financijska sredstva prikupljala su se na raznim manifestacijama održanima u Koprivnici, Virju i Đurđevcu, ali i unutar Podravke.

U suradnji s Gradom Koprivnicom ljuljačka je postavljena na novo koprivničko igralište u gradskom parku.

Ljuljačka je kupljena od humanitarnih priloga te su Koprivničanci na djelu pokazali svoju humanost. Vrlo je važno to da je ljuljačka uklopljena u novo igralište. Time dajemo poruku da smo mi grad djece i grad jednakih mogućnosti rekla je zamjenica gradonačelnika Melita SAMOBOREC.

Ljuljačka je prilagođena djeci u invalidskim kolicima, koja se sa svojim pomagalom mogu, bez fizičkog podizanja i pomoći drugih, dovesti na ljuljačku preko rampe te sigurno i kvalitetno uživati u igri.

Jako smo zadovoljni ishodom, postigli smo svoj cilj. Prikupili smo, u tri mjeseca, koliko je trajala humanitarna akcija, gotovo 14 tisuća kuna za kupnju i montiranje ljuljačke– rekla je volonterka Udruge „Puls“ Iva TRTANJ.

Gradonačelnik Mišel JAKŠIĆ zahvalio je na trudu Udruzi za osobe s invaliditetom „Bolje sutra“, Udruzi za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama „Latice“ i Udruzi volontera Podravke „Puls“: – Znamo da se za takve akcije treba jako dobro organizirati, a oni su opet pokazali da su vrsni organizatori. Ovo je jako lijepa i pozitivna priča i drago mi je da smo novim sportskim i dječjim igralištem te atletskom stazom dali novi duh našem parku i još to dopunili ljuljačkom za one kojima život možda nije dao jednaku priliku za igru i osobno napredovanje.

Nosivost ljuljačke je 70 kilograma, a uskoro će pokraj nje biti postavljena i pločica upozorenja kako bi se njome svi ispravno koristili.

Sanjala sam i dosanjala da djeca s teškoćama, posebno djeca u kolicima, imaju prilagođenu ljuljačku koja je njima primjerena, kako bi mogla ravnopravno sudjelovati u igrama sa svojim vršnjacima. Ljuljačka nije za odrasle osobe osim ako nemaju 70 kg plus kolica, dakle ne smije se zloupotrebljavati. Apeliram na sve one koji će vikendom izlaziti da tu ljuljačku ipak ne diraju da je ne oštete jer smo teškom mukom došli do nje i bilo bi mi doista žao da se ljuljačka potrga – poručila je predsjednica Udruge „Bolje sutra“ Marija MRAZ. [ IZ DRUGIH IZVORA | koprivnica.hr