Zanimljivosti
GRAD IVANEC
Mališanima radovanskoga kraja moderno igralište
objavljeno: 18. rujna 2017.

… mlađim učenicima te djeci cijelog Radovana i okolice moderno je igralište darovao Grad Ivanec. Pozdravne riječi okupljenima je uputio Stjepan HABUNEK, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Radovan, koje se uvelike angažiralo u provedbi tog projekta:

Napokon smo dočekali otvorenje ovoga lijepoga, modernoga, funkcionalnoga i sigurnog igrališta za naše najmlađe. Taj projekt nije bilo nimalo jednostavno odraditi. Trebalo je riješiti cijeli niz pitanja vezanih za lokaciju i način njezina uređenja te uskladiti različita mišljenja i potrebe. Ipak, sve smo uspjeli riješiti dogovorom. Zahvaljujem gradonačelniku M. Batiniću i Gradu Ivancu, koji su uložili velik trud na realizaciji ovog projekta, kao i bivšem županu Predragu Štromaru – istaknuo je S. Habunek.

Zadovoljstvo otvaranjem igrališta izrazila je i odgojiteljica Marija GUŽVINEC:

Dječji osmijesi govore više od svega! Sigurno je da će moderno igralište nadomak škole uvelike olakšati odgojno-obrazovni rad, to više što smo dosad, u nedostatku takva prostora, morali pribjegavati raznim improvizacijama – rekla je M. Gužvinec.

Gradonačelnik Batinić zahvalio je svima koji su bili uključeni u realizaciju projekta. Izrazio je uvjerenje da će moderno uređen i opremljen prostor olakšati rad odgojiteljima i pridonijeti povećanju kvalitete odgojno-obrazovnog rada s djecom.

Naglasio je također da je Grad, nakon obavljenoga tehničkog pregleda, dugo čekao izdavanje uporabne dozvole od mjerodavnoga županijskoga upravnog odjela (izdana je 7. rujna), zbog čega se igralište dosad nije moglo i službeno otvoriti.

Nositelj ovog projekta bio je Grad Ivanec, koji je pokrio kompletne troškove projektiranja, gradnje i opremanja igrališta u iznosu od 160 000 kuna. Igralište je opremljeno kućicom i raznim spravama prilagođenima najmlađima, montiran je pješčanik, a kao podloga je prvi put na području Ivanca postavljena umjetna trava. [ IZ DRUGIH IZVORA | ivanec.hr ]