Zanimljivosti
PROJEKTI ELEKTROSTROJARSKE ŠKOLE, OŠ VELIKI BUKOVEC I SŠ IVANEC
Privukli gotovo 2,8 milijuna kuna iz EU-a
objavljeno: 19. rujna 2017.

Riječ je o projektima Elektrostrojarske škole Varaždin i Osnovne škole Veliki Bukovec koji su odobreni za financiranje u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020., „Unaprjeđenje pismenosti – temelj cjeloživotnog učenja“.

Usto, za financiranje je odobren i projekt u kojem je partner Srednja škola Ivanec, a nositelj Upravna škola Zagreb.

Elektrostrojarskoj je školi Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih odobrila iznos od gotovo milijun kuna za projekt pod nazivom „Pametno (za)radi za svoju održivu budućnost – integrativno poučavanje financijske i druge pismenosti“.

Projektni partneri su Osnovna škola Tužno, Mari d. o. o. i udruga SVIMA.

U sklopu projekta bit će razrađen novi kurikul radnog naziva „Pametno (za)radi za svoju održivu budućnost“, a temeljit će se na podučavanju financijske pismenosti učenika od četvrtog razreda osnovne škole do prvog razreda srednje škole.

„Od 3 do 300“ naziv je pak projekta OŠ Veliki Bukovec, za koji je odobreno oko 950 tisuća kuna. Partneri na projektu su OŠ Andrije Palmovića iz Rasinje i OŠ „Dr. Ivan Novak“ iz Macinca.

U projektu ćemo razviti školske kurikule koji će se uvesti u šest različitih izvannastavnih aktivnosti: astronomsku grupu, književnu stvaraonicu, medijsko-digitalnu grupu, knjižničarsku grupu, matematičku grupu te jezični klub, a uvest će se i novi oblici i metode rada: projektna nastava, suradničko učenje i e-učenje te poticati kreativnost i inovativnost u radu – objašnjava Željka MARKOVIĆ-BILIĆ, ravnateljica OŠ Veliki Bukovec.

Škole partneri imaju sjedišta u ruralnim krajevima, a ovim projektom žele omogućiti jednake prilike svim učenicima za nastavak obrazovanja i stjecanje kvalifikacija kakve imaju njihovi vršnjaci u urbanim sredinama, zainteresirati ih za nastavne sadržaje i motivirati za nastavak obrazovanja, posebice učenike s teškoćama i Rome.

Srednja škola Ivanec partner je na projektu pod nazivom „Višejezičnost u digitalnom i multikulturalnom okruženju“, za koji je odobreno 810 tisuća kuna bespovratnih sredstava.

Nositelj tog projekta je Upravna škola Zagreb, a uz Srednju školu Ivanec projektni su partneri Srednja škola Krapina i Srednja škola Zlatar.

Kroz taj projekt izradit će se i provesti četiri kurikula fakultativnih predmeta: njemački jezik razine B1/B2, engleski jezik razine B1/B2, talijanski jezik razine A1 (3. jezik) i talijanski jezik razine A2 (3. jezik). Ujedno će se izraditi i provesti kurikul izvannastavne aktivnost iz njemačkoga (Scenska grupa).  [ IZ DRUGIH IZVORA | varazdinska-zupanija.hr ]